Marko Rodics egyestés kiállítását tekinthetjük meg június 18-án, pénteken 1

A Marko Rodics: T-100 Egy este – egy műtárgy elnevezésű egyestés kiállítás kizárólag június 18-án pénteken, 18 és 20 óra között tekinthető meg a vásárhelyi KépKapTár Galériában.

“Visszaemlékezések szerint, a békeszerződés megkötése után, az iratot egy vitrinben lehetett megtekinteni az aláírás helyén. A teremőr feladatai közé tartozott időnként letörölni az üvegről, a nemtetszésüket kinyilvánító látogatók fizikai véleménynyilvánításait. Természetesen, Gyalázatos Iratok mindig is voltak és lesznek, a mű ezeknek is kíván önmagán túl helyet biztosítani.
A Gyász-mű egy kevésbé ismert műforma. Műfaji kütöttség nélkül – tehát legyen az festmény, szobor, grafika, vagy bármilyen alkotás – részben és teljesen megemlékezhet a művészet eszköztárával az elvesztettről, a veszteségről, a feldolgozhatatlanról. Időben közvetlen reagálva, konkrétan előtérbe helyezve a gyászt az emlékezetnél.
(Az Egy este – egy műtárgy kiállítássorozattal, egy speciális kiállítási formát kíván a MűHáz Egyesület Hódmezővásárhelyen meghonosítani. Egy frissen elkészült műtárgy tekinthető meg alkalmanként, kizárólag az estek folyamán.)”

Marko Rodics egyestés kiállítását tekinthetjük meg június 18-án, pénteken