Cseh László: mindig is az úszás szeretete hajtott

Hódmezővásárhelyen készül utolsó olimpiájára Cseh László, olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, aki rendkívül elégedett a vásárhelyi körülményekkel, az egyik kedvenc lehetősége pedig az, hogy az edzések után bele tud huppanni a meleg vízbe.

Már több mint egy hete a gyarmati Dezső Sportuszoda medencéit használja Cseh László arra, hogy felkészüljön karrierje utolsó olimpiájára. Az úszó elmondta, hogy azért választották Vásárhelyt, mert itt minden adott egy sikeres felkészüléshez. A szállás kiváló, megfelelő mennyiségű vízfelület áll rendelkezésre és nem utolsó sorban nagyon kedvesen a vásárhelyiek. Viccesen megjegyezte, hogy az egyik legjobb dolog az edzőtáborban, hogy az edzések végén bele tud huppanni a meleg vízbe.

„Nagyon kemény, fárasztó edzések vannak itt Vásárhelyen. Érzem, hogy fáradok, jól esne egy kis pihenés, de ki kell tartani, ezen át kell lendülni. Pár hét múlva kezdődhet a formába hozás, ami már egy kicsit könnyebb lesz” – fogalmazott Cseh Laci.

A sportember arról is beszámolt portálunknak, hogy nagyon kedvesek a helyiek. Többen közös fotót kértek tőle, és beszélgetéseket is szoktak kezdeményezni. Elmondása szerint nagyon barátságos és kellemes a légkör, ami kiemelten fontos egy ilyen fontos eseményre való felkészülésben. A helyi úszók sem hagyták figyelmen kívül az egyik példaképüket, a Hód Úszó SE több csoportja is kért közös képet.

Cseh László: mindig is az úszás szeretete hajtott 1

Arra a kérdésre, hogy mit tanácsolna a fiatal úszóknak elmondta, hogy számára az úszás szeretete volt a motiváció. „Ha valaki úgy érzi, hogy szeret úszni, akkor mindenképpen tegye oda magát, de nem szabad minden áron erőltetni. Ha a sportoló nem érzi jól magát a medencében, vagy úgy érzi, hogy másik sportot szeretne csinálni, akkor inkább engedje el a vizet” – fogalmazott.

Az olimpia kapcsán kifejtette, hogy mindenféle teher nélkül szeretne Tokióba utazni, és első sorban magának szeretne megfelelni. A világverseny után a feleségével, családjával szeretne foglalkozni, és elvégezni azokat a teendőket, amik alól nem tudja magát kivonni, az edzésekre hivatkozva.

Sok sikert Laci, szurkolunk neked!