Átadták a Hódmezővásárhely Sportjáért elismeréseket

Csütörtök délután a Balogh Imsi Sportarénában átadták a Hódmezővásárhely Sportjáért elismeréseket.

Az átadó ünnepségen beszédet mondott Márki-Zay Péter, akitől megtudtuk, hogy ha 30 évvel ezelőtt valakit futni láttunk, az valószínűleg a busz után futott. Elmondta, hogy a saját családjában is vannak hárman, akik 20-30-40 kilométereket futnak, és ő maga is el szokott járni ilyen versenyekre. „Természetesen akik ma itt vannak, ők nem ezt a fajta sportot űzik” – tette hozzá. A városvezető nem várta végig az ünnepséget, és ott hagyta azokat, akiket az általa vezetett intézmény épp kitüntetett.

Átadták a Hódmezővásárhely Sportjáért elismeréseket 3

Csütörtökön közel 60 díjat adtak át azoknak, akik a kiemelkedő sportteljesítményükön túl remek tanulmányi eredménnyel is büszkélkedhetnek. Az átadón részt vett Olasz Anna, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar hosszútávúszó is, aki elmondta, hogy hatalmas teljesítményt értek el azok, akik elismerést kaptak, hiszen nem csak a sport terén, hanem a tanulásban is nagyot alkottak.

„Nekem is mindig fontos volt a tanulás és a sport összeegyeztetése, és nem mondom, hogy mindig könnyű volt. Én sem úgy kelek fel minden reggel 4:50-kor, hogy szeretnék beleugrani a hideg vízbe, de a szorgalmamnak és a céltudatosságomnak köszönhetően ezeken át tudok lendülni. Nagyon remélem, hogy az számotokra is motiváció lesz, hogy tudjátok, hogy az élsportolóknak sem minden könnyű” – mondta el beszédében.

A díjazottak egy papírbaglyot, egy oklevelet, és a lányok egy virágot kaptak a várostól. A díjazottak névsorát IDE KATTINTVA tekintheti meg.

Átadták a Hódmezővásárhely Sportjáért elismeréseket 5

Átadták a Hódmezővásárhely Sportjáért elismeréseket 2

Átadták a Hódmezővásárhely Sportjáért elismeréseket 4