A művészet egy csoda – diákok alkotásaiból nyílt kiállítás az Eötvösben 6

Egészen kora őszig megtekinthető lesz az a rajzokból és festményekből összeállított kiállítás, melynek alkotói az Eötvös József Technikum diákjai. Az ARTkarantén – Grafikai munkák a karantén idejéből elnevezésű tárlatot Hornyák János igazgató úr és Bozsér Zsolt oktató nyitotta meg.

Az iskolában az idei tanév során is nagyszerű képzőművészeti alkotások születtek, akár csak az előző tanévben, amikor is egy online tárlat keretében csodálhatták meg az érdeklődők a tehetséges tanulók munkáit.

– Rendkívül nagy öröm számomra, hogy ebben a jelenlegi helyzetben a gyerekek a tanár úr vezetésével meg tudták őrizni a pozitív szemléletüket, felvéve egy olyan szemüveget, melyen keresztül meglátták mindenben a szépet és a jót. Reméljük, a képek által a látogatók is tovább tudják majd vinni ezt a látásmódot, és ezt sugározzák a továbbiakban mindenfelé. Fontos, hogy előre tekintsünk, és ne a nehézségekre koncentráljunk – kezdte meg nyitó beszédét Hornyák János igazgató úr.

A művészet egy csoda – diákok alkotásaiból nyílt kiállítás az Eötvösben

– Mintegy félszáz alkotás szerepel a kiállításon, művészettörténet, divattörténet, viselettörténet témában, az ókortól kezdve a barokk korszakon át a modern kori stílusokig. A 15-20 éves korosztály által készített grafit, színes ceruza és akvarell technikával készült művek legjava került fel az I. emeleti folyosó falaira, legalább 3-szor ennyi alkotásból kiszemezgetve őket – részletezte Bozsér Zsolt oktató.

A művészet egy csoda – diákok alkotásaiból nyílt kiállítás az Eötvösben 2

– Szépészeti osztályokról lévén szó, a fodrász és a kozmetikus tanulók képzésének szerves része mind a művészet-, mind a divat- és viselettörténet, a tehetséges tanulók mentorálása pedig egyébként is kiemelt feladatunk – folytatta az intézmény vezetője.

– Így van, és a tárlatok sorával hagyományt is szeretnénk teremteni. Szeptemberben nyílt az első kiállításunk a digitális oktatás ideje alatt készült munkákból, ez pedig már a második alkalom. A szabályok betartása mellett a hozzátartozó érdeklődőket is szívesen látjuk, akik szeretnék csodálni a műveket, hiszen egy a művészet egy csoda – részletezte a tehetséggondozásban is aktívan tevékenykedő oktató. – Talán apró előny is most a számunkra, hogy otthon több idő és türelem volt a rajzok kidolgozására, összehasonlítva a 45 perces órák által behatárolt időkerettel, mely nem kedvez egy alkotónak – fejtegette Bozsér Zsolt.

A jövőben folyamatosan egymást érik majd a kiállítások, évente 2 alkalommal egészen biztosan új rajzokkal, festményekkel bővülve, mely továbbra is a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Technikum I. emeletén kapnak helyet, a Szent Antal u. 5-9. sz. alatt.