A hét embere: Bán Sándor edzőnek az úszás mindig is egyenlő volt az élettel 4

A vásárhelyi nyugalmazott egyetemi docens-középiskolai tanár, úszó szakedző bejelentette: befejezi nagyon sikeres edzői pályafutását – közölte a NICS-Hódmezővásárhelyi Swimming Úszó-Vízilabda Club.

„Az elmúlt, nálunk eltöltött 13 év alatt Bán Sándor segítségével egy olyan utánpótlás bázis épült ki egyesületünk keretében, ami országos szinten is elismerést váltott ki. Persze, kellettek ehhez azok az edzők, szülők, versenyzők és segítők is, akik nélkül ez nem valósulhatott volna meg” – tette közzé Facebook-bejegyzésében az egyesület.

Hozzátették: Bán Sándor az egyesület „védőszárnya” alatt nem kevés magyar és külföldi versenyzőt hozott fel arra a szintre, ami után a fiatalok közül válogatottak egész sora vett részt világversenyeken. Méltán lehet büszke például indonéz tanítványára is, akit az ottani szövetség támogatásával kijuttatott olimpiára is.

A legendás úszóedző a döntését azzal indokolta: „a jövőben élni szeretné a nyugodt nyugdíjas éveit a maradék családja körében, amíg Isten engedi”.

Fotó: Archív