Kilométerek és gólok – így zajlott a jótékonysági emlékfoci és futás Vásárhelyen

Június 5-én, szombaton került sor az I. Hódmezővásárhelyi Jótékonysági Futónap és Labdarúgó Gálára a stadionban. A nemrég elhunyt fiatal sportoló, Hatvani József emlékének állítottak emléket ezzel az eseménnyel, melyet remélhetőleg évről évre sok hasonló sportrendezvény követ majd.

– Kis János maratoni futó barátom azzal az ötlettel keresett fel minket, hogy szervezzünk egy emlékfutást, egy jótékonysági focit Hatvani József emlékére. Örömmel vettük a kezdeményezést és labdarúgó lévén alap evidencia volt, hogy egy gyermek utánpótlás labdarúgó tornát hozzunk össze – nyilatkozta nyitóbeszédét követően Horváth Zoltán, a HFC elnöke, az esemény egyik főszervezője.

– Talán sikerül méltó emléket állítani Józsinak, hiszen egy igazi sportembert veszített el nem csupán a városi, de az egész megyei labdarúgás. Mindemellett nagyon nehéz helyzet ez most a családja számára, így a mai napon befolyt összeggel őket szeretnénk támogatni. Remélem, hogy minél hatékonyabban tudjuk segíteni mind anyagilag, mind érzelmileg is a szeretteit – fejtette ki a rendezvény célját az elnök.

– Ez az első ilyen alkalom, de az a tervünk, hogy legalább évente megemlékezzünk róla, nem beszélve arról, hogy a sport, a labdarúgás egy igazi közösségi élmény, mely összehozza az embereket. Jól is érezzük magunkat és a adakozunk is – tette hozzá Horváth Zoltán.

Pócs Tamás, algyői edző és makói játékos személyesen ismerte az elhunyt sportolót.

– Hatvani Jóska az én szememben nem csupán egy kiváló sportoló, hanem példás nagycsaládos apa is volt. Emellett jó humorú és megbízható barát. A pályán mindig odatette magát, szíve-lelke benne volt a játékban. Ezt példázza a gólok száma is, hiszen legalább harminc alkalommal talált be a kapuba minden egyes mérkőzésen – osztotta meg személyes gondolatait Pócs Tamás.

– Úgy vélem, az egész labdarúgó társadalom egy nagy embert veszített el. Ezek után egyértelmű, hogy itt vagyunk, részt veszünk a tornán, a gyerekekkel együtt – tette hozzá a sportoló.

A hobbi szinten kocogók mellett több maratoni futó is aktívan csatlakozott a rendezvényhez, élükön Kis Jánossal, aki 22 kilométert tudhatott maga mögött, és aki aktív sportolóként, fő szervezőként is a példamutatást tűzte ki legfőbb céljául. Példát mutatni az emberség, a jószívűség, a sport közösségformáló ereje és az egészséges életmód által.

Kilométerek és gólok – így zajlott a jótékonysági emlékfoci és futás Vásárhelyen - galéria