Főkertészt keres Vásárhely

Hatszor is nekifutott Márki-Zay Péter, hogy bizonyítsa, az előző önkormányzat lakásgazdálkodásában bűncselekmények történtek. Nem tudta. Sem a rendőrségen, sem az ügyészségen, sem a bíróságon. Mindeközben a kampányszövegei egyre fantasztikusabb fideszes bűnesetekről szólnak. Újabb fejezet az önök pénzén működő Márki-Zay-féle hazugsággyár mindennapjaiból!

Mindent megtett Márki-Zay Péter, hogy végre találjon bizonyítékot az előző városvezetés jogszabálysértéseire. Bátran mondhatjuk: a polgármester elment a falig. Rendőrségen, ügyészségen, bíróságon bizonygatta az általa vélt jogsértéseket, sőt, még a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódott az egyik ügyben, de sem a nyomozó, sem az igazságszolgáltató hatóságok nem találtak bűncselekményt a közelmúltban véglegesen lezárult eljárások során. Márki-Zay évek óta beszél az előző önkormányzat jogszabálysértéseiről, de, hol is vannak? Újabb hazugságot leplezünk le.

Hűtlen és hanyag kezelés

Kruzslicz-Bodnár Grétát mint a Lakosságszolgálati Iroda Lakás és Helyiséggazdálkodási csoportjának vezetőjét, Hegedűs Zoltán alpolgármestert, Korsós Ágnes címzetes főjegyzőt és Antal Istvánt, a Lakosságszolgálati iroda korábbi vezetőjét is bűncselekményekkel vádolta meg Márki-Zay Péter. A polgármester szerint a hivatali vezetők többek között indokolatlan kedvezményeket adtak egy vásárhelyi fiatal párnak, amikor azok az általuk bérelt önkormányzati ingatlant megvásárolták. Az ügyben a Békés Megyei Rendőrfőkapitányság alapos, több mint 360 oldalas iratanyagot eredményező nyomozást folytatott, amelynek eredményeként megállapították: nem történt bűncselekmény. Márki-Zay ekkor pótmagánvádlóként lépett fel a köztisztviselők ellen, a csoportvezetőt hűtlen, míg feletteseit hanyag kezeléssel vádolta meg. Az eljárás lefolytatására kijelölt bíróság megvizsgálta az ügyet, majd elutasította a vádindítványt. Ekkor a polgármester a Szegedi Törvényszékhez adott be fellebbezést az elsőfokú bíróság végzésének hatályon kívül helyezéséért. A törvényszék megvizsgálta a bíróság döntését, és megállapította, hogy helytálló, így helybenhagyta azt.

Persze, tudjuk: a Békés Megyei Rendőrfőkapitányság, az eljárásban kijelölt Makói Járásbíróság, a Szegedi Törvényszék és mindenki ezen a huncut világon, aki nem ad igazat a vásárhelyi polgármesternek, az bizony „a Fidesz irányítása alatt áll”. (Megfigyelték már, hogy ez csak akkor nincs így, ha Márki-Zay nyer egy pert, vagy az ellene indult feljelentést utasítják el?) Egy biztos: a polgármesternek most már legalább három papírja van arról, hogy az általa vádolt köztisztviselők nem követtek el bűncselekményt, ami egyúttal azt is jelenti, hogy az erről szóló nyilatkozatai egyszerűen hazugságok.

Sikkasztás, vagy amit akartok

Az önkormányzati pénzen finanszírozott vádaskodások és pereskedések sora azonban még korántsem ért véget. Márki-Zay Péter egy másik ügyben Korsós Ágnest, Végh Ibolya egykori aljegyzőt és Bósz Ágnest, a Közgazdasági Iroda korábbi dolgozóját is megvádolta. Az ok: a köztisztviselők engedélyezték, hogy az önkormányzat által korábban elismert bérbeszámítást kifizessen a város egy önkormányzati ingatlant bérlő, azt felújító polgárnak, aki az ingatlanban saját pénzéből végzett beruházásokat. Ennek az ügynek a kiindulópontja is egy rendőrségi vizsgálat volt, itt nem más, mint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálódott hűtlen kezelés bűncselekményében. Bár rendkívül jól hangzott a polgármester beszámolóiban, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálódik, végül kiderült: nem állapítható meg bűncselekmény. A nyomozás megszüntetése ellen Márki-Zay panasszal élt a Szegedi Járási Ügyészségen, amely lényegét tekintve elutasította.

A polgármester itt persze nem állt meg a Korsós Ágnes és Végh Ibolya elleni hadjáratban, pótmagánvádlóként vádindítványt terjesztett elő, ekkor már sikkasztással vádolva a köztisztviselőket. A Szegedi Törvényszék által kijelölt járásbíróság megvizsgálta az ügyet, majd elutasította a polgármester vádindítványát. Talán önök is sejtik már, hogy a Szegedi Törvényszék következett, ahol Márki-Zay fellebbezést nyújtott be az elsőfokú bíróság ítélete ellen. A törvényszék ezúttal is megállapította, hogy az elsőfokú bíróság helyesen járt el, a polgármesternek így újabb három papírja lett arról, hogy az általa vádolt köztisztviselők nem követtek el bűncselekményt. Ezzel együtt egyébként – úgy tudjuk – a városvezető továbbra sem állt le, más ügyekben is notórius feljelentgetőként próbálja sározni az előző önkormányzatot…

Nicsak, ki beszél!

Igencsak pikáns ugyanakkor, hogy miközben Márki-Zay Péter Korsós Ágnessel, Végh Ibolyával és más köztisztviselőkkel kálváriát járatott, és nyilvános megszólalásaiban rendre bűncselekményekkel vádolta az előző városvezetést, a saját hivatalában történteket igyekezett takargatni. Ennek ellenére, nagy botrányt kavart, amikor kiderült, hogy a szocialista Nagy Ernő lányának úgy akartak átjátszani, a bérlőknek járó kedvezményekkel csökkentett áron egy belvárosi lakást, hogy a hölgy soha nem is élt az ingatlanban. A botrány hatására Nagy Ernő be is fejezte a politikai pályafutását. Hasonlóan emlékezetes balhé volt, amikor kiszivárgott, hogy Márki-Zay Péter lakás- és helyiséggazdálkodási csoportvezetője vélhetően a saját zsebére is szedte a lakásbérleti díjat. A minden bizonnyal konkrét törvénysértéseket tartalmazó ügyet azonban a Márki-Zay-féle hivatalban gyorsan elkenték, „eldugták” a nyilvánosság érdeklődése elől, arra hivatkozva, hogy belső vizsgálatot rendeltek el… Az ex-csoportvezető azóta pedig talán már lassan meg is kezdi börtönbüntetését, az ügyészség ugyanis kilenc év fegyházat kért rá – fegyveres rablásért. Micsoda kontraszt!