Jogszabályt sért Márki-Zayék friss rendelete a földadóról!

A Publicus Intézet friss felmérése szerint összezsugorodott a vásárhelyi városvezető támogatottsága a balliberális versenyben.

Karácsony Gergely főpolgármester (MSZP-P-LMP) és Dobrev Klára EP-képviselő (DK) között dőlhet el a balliberális miniszterelnök-jelölti előválasztás, rajtuk kívül még a jobbikos Jakab Péter rúghat labdába. Fekete-Győr András (Momentum) és Márki-Zay Péter (MMM) a futottak még kategóriába csúszott vissza – ez derül ki a Publicus Intézet friss, a Népszava napilap számára készített felmérésből.

A május 18-a és 21-e közötti kutatás (ekkor még nem erősítette meg indulását Pálinkás József az Új Világ Néppárt színeiben – a szerk.) tanúságai szerint Karácsony az egy hónappal ezelőtti ötszázalékos előnyhöz képest már csak két százalékponttal előzi Dobrevet, ami hibahatáron belül van. Azon kérdés kapcsán, hogy kire szavazna az előválasztáson, a budapesti főpolgármester 26, a DK-s EP-képviselő pedig 24 százalékot ért el. A Jobbik-elnök Jakabot 11 százalékon mérték.

Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András ugyanakkor a fasorban sincs, kedveltségük lényegében a felére zsugorodott, azaz bezuhant. A Publicus eredményei azt mutatják, most az összes megkérdezett 7 százaléka voksolna csak a vásárhelyi városvezetőre, és mindösszesen egy százalék a Momentum első emberére.

A kinek van a legnagyobb esélye legyőzni a Fidesz jelöltjét kérdésre adott válaszok alapján Karácsony 22 százalékon állva vezet Dobrev (13 százalék), Jakab (7 százalék) és Márki-Zay (2 százalék) előtt.