A helyes kézmosás szabályait gyakorolhatják a gyerekek 1

A “Fertőző betegségek és kórházi fertőzések közös megelőzése és monitorozása Aradon, Makón és Hódmezővásárhelyen” nevű román-magyar projekt keretein belül Hand In Scan berendezés érkezett, melynek segítségével jól tanítható és bemutatható a helyes kézmosás folyamata gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Az eszköz által a kistelepülések után az elmúlt hét során Hódmezővásárhelyen a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában ismerhették meg az alapos kézmosás szabályait alsó és felső tagozatos diákok egyaránt, így összesen 15 osztály, 306 diákjának volt lehetősége tudását gyarapítani a kézhigiéné témakörében.

A helyes kézmosás szabályait gyakorolhatják a gyerekek 3

A kézmosó versenyben a 8. B osztály az első, az 1. A osztály második, a 4. A osztály pedig harmadik helyezést ért el. A nyertes osztályba járó gyermekek 98 százalékban mosták meg alaposan a kezüket.

A helyes kézmosás szabályait gyakorolhatják a gyerekek 2

Az oktatást tovább folytatva a következő állomás a makói Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskola, ahol az Iroda dolgozói 4 napig, június első hetében, előreláthatólag 16 osztály, 306 diákjával gyakoroltatják majd a helyes kézmosás folyamatát.