Gyermekek kútját avattak a Szent Istvánban 10

„A legszebb hozomány a boldog gyermekkor” – ez az idézet áll azon a kúton, amit hétfő délelőtt adtak át a Szent István Általános Iskola Koczka utcai épületének udvarán. A vásárhelyi téglával kirakott vízforrást egy gyermekpárt ábrázoló bronzszobor díszíti.

– Ma egy olyan kutat avatunk, aminek az élete egy másik, az egykori Szántó Kovács János utcai iskolában indult. Az intézményünkkel való összevonás után viszont mi találtunk neki egy olyan helyet, ami méltó arra, hogy a kút a felnövő nemzedéket kincsként szolgálja. Értéket állítunk és üzenünk vele, mert egy iskola életét az határozza meg, hogy az utódok miként gondozzák – jelentette ki az ünnepségen Walterné Böngyik Terézia igazgató.

Gyermekek kútját avattak a Szent Istvánban 2

A Koczka utcai épületet, az egykori Lakhati iskolát 2016 decemberében újították fel. A Szent István iskola minden évben igyekszik továbbfejleszteni annak környezetét, és idén úgy döntöttek, hogy ezt a Gyermekek kútjának átadásával teszik meg.

Gyermekek kútját avattak a Szent Istvánban

A kutat vásárhelyi téglával rakták ki, és a tetején Návay Sándor gyermekeket ábrázoló bronzszobra látható. A vízforráson a következő idézet áll: „A legszebb hozomány a boldog gyermekkor”.

Gyermekek kútját avattak a Szent Istvánban 5

Az avatáson Miklós Anikó tankerületi igazgató, Návay Sándor és Bagi Lászlóné korábbi igazgató, a kút megálmodója is részt vett.

Gyermekek kútját avattak a Szent Istvánban 8

Az esemény végén elismerő oklevelet kaptak azok a diákok, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő eredményeket értek el tanulmányi és sportversenyeken.

Gyermekek kútját avattak a Szent Istvánban 3

Gyermekek kútját avattak a Szent Istvánban 4 Gyermekek kútját avattak a Szent Istvánban 6 Gyermekek kútját avattak a Szent Istvánban 7 Gyermekek kútját avattak a Szent Istvánban 9 Gyermekek kútját avattak a Szent Istvánban 11

 

Fotók: Gémes Sándor