Nerf csata, péklángos, természet és szórakozás – így telt a Szent István suli gyereknapja 8

Óriás piknikre hívták a Szent István Általános Iskola diákjait pénteken, gyermeknap alkalmából. A programok – amik több helyszínen zajlottak – közt szerepelt például a péklángos készítés, Nerf csata, falmászás vagy éppen az íjászkodás.

Az egyik helyszín a barantások központja volt, ahol a falmászást, íjászatot és a Nerf csatát is kipróbálhatták a gyerekek. Természetesen nyugisabb programlehetőség is volt: lehetett kulcstartókat és különböző ajándéktárgyakat készíteni.

Nerf csata, péklángos, természet és szórakozás – így telt a Szent István suli gyereknapja 3

„Azt látom, hogy a gyerekek szeretik a kihívásokat, és mivel sportiskola vagyunk, külön öröm látni, hogy mennyi energia van a fiatalokban. Ahogy elnézem az ifjú sportolókat, azt látom, hogy nem dolgoznak hiába a testnevelő kollégák” – mondta el Walterné Böngyik Terézia, az iskola igazgatója.

Nerf csata, péklángos, természet és szórakozás – így telt a Szent István suli gyereknapja

A másik helyszín a Téglagyári Tanösvény volt, ami a Szent István iskola szakmai felügyelete alatt áll, így nyugodtan mondhatjuk, hogy egy szabadtéri osztályteremben szórakozhattak az intézmény diákjai. Pályázatokon és saját forrásból rengeteg felszerelést vásároltak, amivel közelebb tudják hozni a természetet a tanulókhoz, és rengeteget dolgoztak azon, hogy a tanösvény ilyen „jól felszerelt” legyen. Az elvégzett munka örömeit pedig ilyenkor tudják kihasználni: a fiataloknak kemencében sütöttek péklángost, madármegfigyelést tartottak és népi játékokat játszottak.

Nerf csata, péklángos, természet és szórakozás – így telt a Szent István suli gyereknapja 2

Sós Aurél kérdésünkre elárulta, hogy az íjászat tetszett neki a legjobban. Nem először fogott íjat a kezében, hiszen a nagyszüleinél is kipróbálta már a célbalövést. A Téglagyári Tanösvény sem tudott újat mutatni számára, hiszen a családjával is szokott kijárni egy piknikezéssel összekötött madárlesre. Nagyon tetszettek neki a programok, és örül, hogy a szigorítások végével végre kiszabadulhattak a négy fal közül.

Nerf csata, péklángos, természet és szórakozás – így telt a Szent István suli gyereknapja 1

A diákok tehát ismét jól szórakoztak, így a rendezvénysorozat elérte a célját. Az iskola igazgatója elárulta, hogy a meglepetések hétfőn folytatódnak, így a Szent Istvánban vasérnappal nem ér véget a gyereknap.

Nerf csata, péklángos, természet és szórakozás – így telt a Szent István suli gyereknapja 4

Nerf csata, péklángos, természet és szórakozás – így telt a Szent István suli gyereknapja 5

Nerf csata, péklángos, természet és szórakozás – így telt a Szent István suli gyereknapja 6

Nerf csata, péklángos, természet és szórakozás – így telt a Szent István suli gyereknapja 7

Nerf csata, péklángos, természet és szórakozás – így telt a Szent István suli gyereknapja 8

Nerf csata, péklángos, természet és szórakozás – így telt a Szent István suli gyereknapja 9