Kihívás elfogadva! – Így mozogtak a Szent István diákjai a Kihívás Napján 2

A Szent István Általános Iskola is csatlakozott a Kihívás Napjához, aminek keretein belül a szerdai napon az alsósok több mozgásformában is megmutatták tudásukat. Az olimpiára hangolódva a fáklyás bevonulás után kezdetét vette a kihívás!

Magyarország már 30 éve szervezi meg a Kihívást Napját, ami két kanadai kisvárosból indult. Ez a nap a sportolók számára nagyon fontos, hiszen a sport egy olyan közeg, ami minden embert egy közösséggé képes kovácsolni. A Szent István Általános Iskola – sportiskola lévén – kötelességének érezte, hogy csatlakozzon ehhez a kezdeményezéshez, így a fiatal sporttehetségek is elfogadták a kihívást, és mozogtak egy nagyot.

Kihívás elfogadva! – Így mozogtak a Szent István diákjai a Kihívás Napján 1

A nap lényege, hogy legalább 15 percet mozogjanak azok, akik elfogadják a kihívást. A cél pedig az, hogy felhívják a sportra azok figyelmét, akik nem szoktak mozogni. „A mi sportoló gyerekeink büszkék arra, hogy egy olyan élményt tudnak közvetíteni a környezetük felé, amivel nem csak az egészségükért tesznek, hanem még jól is érzik közben magukat. Bízom benne, hogy a Kihívás Napja ragályos lesz, és a gyerekek példáján keresztül meggondolják magukat, és elkezdenek sportolni” – mondta el Walterné Böngyik Terézia, az iskola igazgatója.

Kihívás elfogadva! – Így mozogtak a Szent István diákjai a Kihívás Napján

Az olimpia évében vagyunk, ami tökéletes témát szolgáltatott a szerdai napnak. A világverseny sportágaiban mérkőztek meg a diákok, valamint játékos és ügyességi feladatokat hajtottak végre. Az iskola alsó tagozatos diákjai tornáztak, futottak, mozogtak, és ami a legfontosabb: nagyon jól szórakoztak.

Kihívás elfogadva! – Így mozogtak a Szent István diákjai a Kihívás Napján 3

Kihívás elfogadva! – Így mozogtak a Szent István diákjai a Kihívás Napján 4

Kihívás elfogadva! – Így mozogtak a Szent István diákjai a Kihívás Napján 5

Kihívás elfogadva! – Így mozogtak a Szent István diákjai a Kihívás Napján 6

Kihívás elfogadva! – Így mozogtak a Szent István diákjai a Kihívás Napján 7