Odakozmált ebédhez siettek a vásárhelyi tűzoltók

Baleset, tűz, vihar miatt is vonultak a lánglovagok.

Pénteken a délelőtti órákban személygépkocsi sodródott le az útról, majd fának ütközött Szatymaz közelében az 5. számú főúton. A műszaki mentést a kisteleki és a szegedi hivatásos tűzoltók végezték, akik áramtalanították a gépjárművet. A balesetben egy személy megsérült.

Szombaton két balesethez riasztották a megye tűzoltóit. A délelőtti órákban Csongrád közelében a 4502. számú főúton egy kisteherautó csúszott árokba. A műszaki mentést a csongrádi hivatásos tűzoltók végezték, a balesetben egy személy megsérült. A délutáni órákban Szentes közelében a 4642. számú főúton szintén árokba csúszott egy személygépjármű. A balesethez a szentesi hivatásos, valamint a fábiánsebestyéni önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet.

Az esti órákban Szegeden a Cserepes soron tűzesethez riasztották a tűzoltókat. A lakóingatlanban szekrény és ruhadarabok égtek, amelyet a város hivatásos egységei egy vízsugárral oltottak el. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap délelőtt a szentesi hivatásos tűzoltókat árokba borult személyautó műszaki mentéséhez riasztották, a gépjárművet áramtalanították. A balesetben négy személy megsérült.

Vasárnap délután a Csongrád-Csanád megye területén átvonuló vihar adott munkát a megye tűzoltóinak. Összesen 49 bejelentés érkezett a megyei műveletirányítási ügyeletre, amelyek főleg Csongrád, Szentes, Hódmezővásárhely, valamint Szeged településekről érkeztek. A legtöbb gondot kidőlt fák és lehasadt faágak okozták.A mentésben részt vevő hivatásos egységek mellett az üllési, a fábiánsebestyéni, a kisteleki, valamint mindszenti önkéntes tűzoltók vettek részt a viharkárok felszámolásában.

Hétfőn folytatódott a vasárnap délután megyénk felett átvonult zivatar által okozott viharkárok felszámolása. A megye tűzoltó egységeinek nyolc esetben kellett kidőlt fákat, lehasadt faágakat eltávolítaniuk. A hivatásos egységek munkáját a fábiánsebestyéni önkéntes tűzoltók segítették.

Fotó: Illusztráció