Sokan érdeklődnek, de még a fürdővendégek is inkább kivárnak

Fokozatosan nyitotta meg a szolgáltatásait a fürdő, és fokozatosan érkeznek a vendégek is – tudta meg a Makó Híradó Lajtosné Papp Noémitől, de a főszezon kezdetéig még van pár hét hátra.

A koronavírusjárvány első hullámának végéhez hasonlóan három lépésben indította újra a szolgáltatásait most is a makói fürdő, május 3.-a után már lehetett időpontot foglalni a gyógyászati kezelésekre, amelyek május 10.-től el is indultak, és ekkor nyitott meg a tanuszoda is. Mától, vagyis május 17.-től már fogadja a vendégeket a beltéri élménymedence és a szaunavilág is, sőt, megnyitott a fürdő étterme is.

Pünkösd hétvégéjétől pedig, először hétvégente és ünnepnapokon látogatható lesz a gyerekvilág és a csúszdák is. A Hagymatikumba jelenleg védettségi igazolvánnyal lehet menni, ezt a recepciónál kell felmutatni fényképes igazolvánnyal együtt. A TB által támogatott kezeléseket azonban enélkül is fel lehet venni, hangsúlyozta portálunknak a fürdő divízióvezetője.

Egyelőre makói és térségi vendégek vannak leginkább, a külföldi állampolgárok fogadásának lehetőségét kormányközi egyezmények szabályozzák. A fürdő hatalmas alapterülete viszont nagyon előnyös, hiszen a távolságtartás nem okoz problémát.

A közösségi média alapján is jól látszik, hogy nagy az érdeklődés, ám a turisták, mint a legtöbb újrainduló ágazatban, így itt is egyelőre kivárnak, kicsit óvatosabbak. A főszezonig azonban – ami június második hetétől kezdődik rendszerint – még van pár hét hátra, így várhatóan a látogatószám is folyamatos emelkedést fog mutatni.

Sokan érdeklődnek, de még a fürdővendégek is inkább kivárnak 1

A Hagymatikum ráadásul most egy hatalmas beruházás előtt áll, mintegy 9 milliárd forintot lobbizott ki a kormánynál a bővítésére Lázár János, a térség országgyűlési képviselője. A kivitelezési szerződést nemrég írták alá a Városháza dísztermében, és a munkálatok is hamarosan megkezdődnek.

Ez alatt az időszak alatt a kültéri élménymedence és a zöldfelület egy része nem áll majd rendelkezésére a vendégeknek, amely kerítéssel lesz leválasztva, hogy a többi részlegen zavartalan lehessen a szórakozás.

Forrás: makohirado.hu