Nézők előtt szerezték meg az ezüstérmet

„Duplán fontos mérkőzésre készültünk szombaton a Mezőtúr ellen az NBII-es bajnokság utolsó előtti fordulójában. Egyrészt hosszú idő után újra közönség előtt játszhattunk, másrészt esetleges győzelmünkkel az utolsó forduló eredményétől függetlenül már biztosan ezüstérmesnek mondhattuk volna magunkat” – olvasható a HLKC honlapján.

Viszont azt is tudtuk, hogy nagyon nehéz összecsapásra számíthatunk, hiszen a Mezőtúr ádáz harcot folytat a bennmaradásért, és fizikálisan erős játékosai ellen fiataljainkra nehéz összecsapás várt.

Nagy elánnal kezdtük a meccset, viszont sok hiba csúszott a játékunkba, amit talán a túlzott akarás számlájára írhatunk. Az első 10 percben felváltva estek a gólok, eztán viszont nagyon jó periódust produkáltunk, és főként Ötvös Netti gólerős játékának köszönhetően a 20. percben már 15-10 állt az eredményjelzőn. Azonban nem dőlhettünk hátra, mivel a Mezőtúr magas és erős átlövői vezetésével szép lassan felzárkózott, és a félidő végéig 2 gólosra csökkentette hátrányát (20-18).

A második félidő sajnos nem az elképzeléseink szerint alakult. Egyre több hiba csúszott a játékunkba, a vendégek viszont szinte minden lövésből betaláltak. A játékrész derekán már a Mezőtúr vezetett (42. perc 24-25), szerencsére azonban fiataljaink nem estek pánikba. Az utolsó negyedórában sokkal összeszedettebben és veszélyesebben kézilabdáztunk, és védekezésben is váltani tudtunk a fáradó vendégcsapat ellen. Serdülőkorú játékosunk, Varga Nóra döntő érdemeket szerzett az előny visszaszerzésében, de Klemm és Török is a legjobb pillanatokban talált be. Az utolsó pár percre kialakult 3-4 gólos előnyünket megőriztük, így teljesen megérdemelt győzelmet arattunk a bennmaradásért kettőzött erővel küzdő  Mezőtúr ellen.

A győzelemmel és a megszerzett ezüstéremmel óriási sikert aratott megfiatalított csapatunk, egyben csattanós választ is adott a kétkedőknek, akik temették őket a tavaszi szezonban.

Hódmezővásárhelyi LKC – Mezőtúri AFC-Syngenta 35-31 (20-18)

NBII női felnőtt bajnokság

Hódmezővásárhely, Balogh Imsi Sportcsarnok – 80 néző

Jv: Bugyi, Nász

HLKC: Áncsán – Ötvös 8, Bugnó, Török 6, Blaskovics 2, Fehér 2, Petróczi 1,  Cs: Rácz G. (k), Vörös,  Klemm 6, Prikler 1, Fürdök, Molnár, Rácz V. 1, Földesi L. 2, Varga 6

Mezőtúr góllövői: Papp 7, Tóth M. 6, Négyesi 6, Patkós 5, Papp 4, Nyitrai 2, Tóth R. 1

Kiállítások: 12 illetve 14 perc

Büntetők: 8/7 illetve 4/2

Papp Mihály mb. vezetőedző: “Nagyon hullámzó játékkal sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést. Végig problémát okozott védekezésben megállítani az ellenfél erős átlövőit, így sok gólt kaptunk a távoli zónákból. Támadásban a helyzetkialakítással nem volt problémánk, viszont a 35 lőtt gól ellenére nagyon sokat hibáztunk a befejezéseknél. Ezzel a győzelemmel sikerült megszereznünk az ezüstérmet a bajnokságban. Jövő héten újabb 2 ponttal szeretnénk búcsúzni szezontól.”

A zárófordulóban május 22.-én a Bácsalmás vendégeként Kelebián lépünk pályára.

Forrás: hlkc.hu