Márki-Zay szerint nem korrupció, hogy sógorának adott megbízást – de módosítják a beszerzési szabályzatot

Ezt a lesújtó véleményt nem egy kormánypárti publicista fogalmazta meg, hanem egy balliberális szakember, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke: Bodnár Zoltán.

Márki-Zay Péter egész egyszerűen hazudik! Nem más rántotta le erről a leplet, mint az ismert baloldali jogász, bankár, Bodnár Zoltán. A Magyar Export-Import Bank (Eximbank) egykori vezérigazgatója, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábbi alelnöke, a Magyar Liberális Párt 2014-es főpolgármester-jelöltje közösségi oldalán osztotta ki az MMM önjelölt miniszterelnök-jelölt-jelöltjét, mégpedig legújabb HVG-s haknija kapcsán.

Bodnár a Facebookon arról ír, Márki-Zay tulajdonképpen politikai „kész átverés show”-t játszik pszeudopártjával, a Mindenki Magyarországa Mozgalommal. Hozzáteszi, nem felel meg a valóságnak a vásárhelyi polgármester azon lebegtetése, miszerint a háttérben egy komoly civil, szakértői stáb számára készítene valamiféle miniszterelnök-jelölti programot. Mellár Tamásék ugyanis a hatpárti összefogásnak dolgoznak, melyből viszont kihagyták az MMM-et.

„El kellene már döntenie MZP-nek, hogy mit is akar az ő mozgalmával, ha önálló politikai erőként akarnak működni, akkor szabad az út előttük a párttá alakuláshoz. Vállalják ezt nyíltan, fogalmazzák meg a saját programjukat, mert az amire MZP már korábban is célozgatott, nevezetesen, hogy komoly szakértői munka folyik a háttérben, egyszerűen nem igaz. A Mellár Tamás által életre hívott ELEGY, az Ellenzéki Együttműködés szakértői bizottságaiban nem Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti programja, nem a Mindenki Magyarországa Mozgalom programja készül, hanem a szövetségre lépett ellenzéki pártok számára készülnek szakmai anyagok” – teszi tisztába a dolgokat Bodnár Zoltán.

A balliberális jogász, bankár azt is kiemeli, Márki-Zay megszólalásai, így friss HVG-interjúja azt bizonyítja számára, hogy Vásárhely polgármestere „politikai analfabéta”.

„A pártokkal ellentétben nekem nem célom, hogy a mai ellenzékiek lophassanak – mondja Márki-Zay Péter. Eddig sem volt kérdéses számomra, hogy MZP egy politikai analfabéta. MZP szerint tehát – a contrario – a pártoknak, közelebbről a Demokratikus Koalíciónak, a Magyar Szocialista Pártnak, a Momentumnak, a Jobbiknak, a Párbeszédnek, az LMP-nek az a céljuk, hogy a mai ellenzékiek lophassanak. MZP jelöltette magát miniszterelnök-jelöltnek. MZP elméletileg két politikai csoportosulás támogatásával lehet ebben az országban miniszterelnök 2022-ben: 1.) a Fidesz-KDNP miniszterelnökeként vagy 2. a fentebb felsorolt azon mai ellenzéki pártok miniszterelnökeként, akiknek MZP szerint az a céljuk, hogy a mai ellenzékiek, azaz ezek az ellenzéki pártok lophassanak. Hát nehéz lesz így kormányozni a 2. esetben, az 1. esethez pedig sok sikert kívánok MZP-nek” – fogalmaz Bodnár Zoltán.

Korábban a Promenad.hu is elemezte Márki-Zay politikai mozgásait, miután a hat ellenzéki párt látványosan kihagyta az összefogásból az MMM-et. Mint megírtuk, a jelek szerint a vásárhelyi balliberális politikus tisztában van vele, hogy a „nagyágyúk” mellett nem rúghat labdába, és súlyos, megalázó vereség néz ki neki, ha elindul a kormányfőjelölti előválasztáson. Forrásaink szerint az MMM-elnök egyes számú forgatókönyve, hogy adott pillanatban majd teátrálisan visszalép Karácsony Gergely javára. Márki-Zay miniszterelnök-jelölt-jelölti „kampánya” e tekintetben csak színjáték, ami nem szól másról, mint hogy valahogy elérje, budapesti politikussá válhasson. Tehát dobbantani akar Vásárhelyről, és az ellenzéki pártok politikailag „kialkudott” vagy „kizsarolt” támogatásával kaparná ki magának a parlamenti mandátumot. Leginkább a közös ellenzéki listán…