HLKC: bravúrgyőzelem Gyomaendrődön

Nagyszerű teljesítménnyel, és csak titkon remélt két ponttal feledtette csapatunk a múlt heti botlását az NBII felnőtt bajnokságban. Lányaink szombat este közvetlen dobogós riválisunk, a Gyomaendrőd vendégeként léptek pályára, és megérdemelten nyerték meg a dobogós rangadót – írja a HLKC.

Jobban kezdték a meccset a hazaiak, de miután feljavult a védekezésünk nem tudtak nagyobb előnyt kialakítani fiataljaink ellen. A félidő hajrája nagyszerűen sikerült (26. perc 11-10), hiszen az utolsó öt percet 5 lőtt és 0 kapott góllal hoztuk le, így 4 gólos előnnyel mehettünk a szünetre.

A második félidő elején Klemm Kata büntetőivel tovább növeltük az előnyünket (34. perc 12-18), azonban a hazaiak nem adták fel és lassan faragni kezdték a hátrányukat. Ezúttal azonban helyén volt lányaink szíve, így szoros hajrában egy gólt meg tudtunk tartani az előnyünkből.

Sikerünk kulcs a nagyszerű csapatmunkában rejlett, emellett döntő volt Klemm Kata kimagasló játéka és 13 gólja.

Gyomaendrődi NKSE – Hódmezővásárhelyi LKC 29-30 (11-15)

NBII női felnőtt bajnokság

Gyomaendrőd – 60 néző

Jv: Herceg, Piller

HLKC: Áncsán – Ötvös 5, Bugnó 1, Török 2, Blaskovics, Vörös 1, Prikler 1, Cs: Rácz G. (k), Jován (k), Fehér 2, Klemm 13, Petróczi, Rácz V. 2, Földesi B., Varga 3

Gyomaendrőd góllövői: Farkasinszky 10, Szűcs 8, Dinya 4, Németh 4, Ács 1, Mag 1, Nagy 1

Kiállítások: 18 illetve 12 perc

Büntetők: 7/5 illetve 11/10

Papp Mihály mb. vezetőedző: “Igazi csapatként sikerült megnyernünk ezt a nagyon fontos mérkőzést. Nem kezdtünk jól, de miután feljavult a védekezésünk átvettük az irányítást és 4 gólos előnnyel mehettünk szünetre. A második félidő nagy részében tudtuk tartani a 4-5 gólos vezetésünket. Az utolsó pár percben sokat hibáztunk, de egy gól így is megmaradt a végére. Gratulálok a Lányoknak!”

A következő fordulóban hazai pályán játszunk, szombaton 16.00 órakor a Mezőtúr csapatát fogadjuk a Balogh Imsiben!

Forrás és fotó: hlkc.hu