Az otthonszülés már egy éve is borzolta a kedélyeket hazánkban

Miskolcról egészen Budaörsig utazott szerdán hajnalban egy 35 éves nő, hogy háborítatlan körülmények között hozhassa világra gyermekét néhány órával később, aznap délelőtt egy ottani lakásban, bába vezetésével, ám a kisfiú nem sírt fel a születéskor – írja a Telex.

A Bors információi szerint az otthon szülésnél jelen lévő bábák (végzettségük szerint szülésznők, szemben a dúlákkal, akik ún. segítő társak, jellemzően az intézményi szülés során kísérik az anyát) hiába tettek meg mindent, nem jártak sikerrel, ezért értesítették az egyik, koraszülött-mentésre szakosodott céget. Az újszülött kisfiún már ők sem tudtak segíteni.

Az anyát ezután a mentők sokkos állapotban vitték be az egyik fővárosi kórház szülészetére, ahonnan csütörtök délután már hazaengedték. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a lapot arról tájékoztatta, hogy ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt. A nyomozók szakértők bevonásával vizsgálják azt is, hogy pontosan mi okozta a kisfiú halálát, és kórházi körülmények között segíthettek-e volna rajta.

Forrás: telex.hu