Megtaláltuk „Pesti Péter” polgármester fővárosi lakását

Budapest XV. kerületében, Rákospalotán terpeszkedik a takaros ház, ahol immár a hódmezővásárhelyi polgármester állandó lakcíme található. „Pesti Péter” persze nem maga állt a nyilvánosság elé a lakcímváltozással, hanem csúnyán lebukott vele. Íme az ingatlan, ahová „Pesti Péter” hazajárhat…

Mint megírtuk: csúnyán lebukott egy múlt csütörtöki bírósági tárgyaláson Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely vezetője. Kiderült, Budapesten létesített állandó lakcímet, de „ráfelejtett”, hogy erről tájékoztassa választóit, a helyi közösséget. Nem volt még olyan polgármestere Vásárhelynek, aki pesti állandó lakosként akarta irányítani a város ügyeit, nem meglepő, hogy a kommentelők alaposan kiosztották a trükköző balliberális politikust.

A jelek szerint „Pesti Péter” gyáván menekül, és a joggal visszaélve ügyeskedik. Felelős politikushoz méltatlan módon. Utólagos – szánalmas – magyarázkodása is jellemtelenségre utal: a lassan tucatnyi jogsértés miatt elmarasztalt polgármester azt állítja, azért létesített budapesti állandó lakcímet, kvázi „kamulakcímet”, hogy az ellene mostantól induló polgári, személyiségi jogi és büntetőpereket ne a Csongrád-Csanád megyei bíróságok tárgyalják majd, hanem budapestiek. Úgy tűnik, arra bazíroz, hogy a fővárosi bíróságok majd politikai alapon döntenek az ügyeiben, nem feltétlenül szigorúan a paragrafusokhoz ragaszkodva – mutattunk rá.

Érdemes rögzíteni: nincs még egy olyan polgármester Magyarországon, akiről ennyiszer mondta volna ki a bíróság, hogy hazudott, rágalmazott, megsértette mások jóhírnevét. Ami a büntetőügyeket illeti, eddig három eljárásban állapították meg, hogy a vásárhelyi városvezető bűnös, elkövette a rágalmazás bűncselekményét. Emellett közel fél tucat személyiségi jogi, polgári pert veszített már el az igazmondással hadilábon álló balliberális politikus, akinek ezek szerint Csongrád-Csanád megyében kitelt a becsülete.

Megtaláltuk „Pesti Péter” polgármester fővárosi lakását 1

A Promenad.hu közben megtalálta a Budapest XV. kerületében, Rákospalotán – az M3-as Szerencs utcai kereszteződésétől nem messze – található családi házat, ahová Márki-Zay bejelentette az állandó lakcímét. A nyilvánosan elérhető Google-fotókon megtekinthető ingatlan egyébként – ahogy arról már beszámoltunk – a Márki-Zay által alapított és vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom operatív igazgatója, Vékás Sándor XV. kerületi balliberális önkormányzati képviselő nevén van. Vékás amúgy a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke, 2014 óta önkormányzati képviselő a XV. kerületben, jelenleg a kerület közrendvédelmi tanácsnoka, a közgyűlés pénzügyi bizottságának tagja.

Borítókép forrása: Google Maps