Ilyen az, amikor Kapás Bogi egy fürdőruhában tusol Vásárhelyen

Azt, hogy a tokiói olimpiát eltolták egy évvel, nem katasztrófaként, hanem lehetőségként fogja fel Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes, világbajnok és hatszoros Európa-bajnok, rövid pályás Európa-bajnok, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok magyar úszónő, aki a megújult Rádió7 reggeli műsorában, a Mi Reggelünkben beszélt a vásárhelyi edzőtáboráról és a sportról.

Kapás Boglárka szinte már haza jár Vásárhelyre, hiszen szinte minden nagy versenyre városunkban készül fel. Jelenleg is Vásárhelyen tartózkodik, és minden erejével a tokiói olimpiára készül. Múlt hét pénteken a Hód Úszó SE meghívására egy „közönségtalálkozón” vett részt, ahol az ifjú vásárhelyi úszóknak mesélt magáról. A találkozóról a műsorban elmondta, hogy számára még mindig furcsa, hogy példaképként tekintenek rá, és motiválni tudja a következő generációkat.

Az úszó csütörtök reggel elmondta, hogy nem egyszerű ez a pandémiás időszak, de az olimpia elcsúsztatását nem katasztrófaként fogta fel, hanem úgy tekintenek erre, hogy kaptak plusz egy év felkészülési időt. A 200 méter pillangóúszáson szeretnének javítani, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ebben a száméra újnak mondható versenyszámban is maradandót alkothasson.

Tokióval kapcsolatban elmondta, hogy próbál nem túl nagy elvárásokat maga elé állítani. Szeretne egyéni csúcsokat úszni, élvezni a versenyzést, és döntőkbe kerülni.

A magyar sport napja kapcsán elárulta, hogy az élsport tette azzá, akivé vált. Véleménye szerint a sportolás megtanít elviselni a sikert, a kudarcot, valamint alázatra is tanít.

Fotó: Kapás Boglárka Facebook oldala