Nehéz volt a matek érettségi a vásárhelyi diákok szerint 3

Kedden matematikából érettségiztek a végzős tanulók. A vásárhelyiek szerint nehéz volt a feladatsor, azonban érzésük szerint sikeresen vették az akadályokat.

Preczer Tifani Jázmin és Zombori Edina a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjai. Mind a ketten nehéznek érezték a mai, matematika érettségit, ám mindezek ellenére úgy gondolják, hogy sikerült a legjobb tudásuk szerint kitölteni a feladatsorokat.

Tifani elárulta, hogy a digitális tanrend mellett magántanárt is segítségül hívott a felkészüléshez. Elmondása szerint sokkal nehezebb volt online „iskolába járni”, mintha ténylegesen bemehettek volna az épületbe. „A tegnapi könnyű magyarhoz képest ez a matek nagyon nehéz volt. A németet várom a legjobban, szerintem az fog a legjobban sikerülni” – mondta el a diáklány.

Nehéz volt a matek érettségi a vásárhelyi diákok szerint 1

Edina is nehéznek értékelte a mai vizsgát. „Nézegettem érettségi feladatokat az elmúlt évekből, de az idei példák sokkal nehezebbek voltak. Ennek ellenére bízom benne, hogy sikerült a jó megoldásokat beírnom. A felkészülés is nehéz volt, de jártam magántanárhoz, aki az angol nyelvben és a matekban segített a legtöbbet” – értékelt Edina.

Nehéz volt a matek érettségi a vásárhelyi diákok szerint 2

Mind a ketten tovább szeretnének tanulni a sikeres érettségi után. Tifani tanítónő, Edina óvónő szeretne lenni.

Szerdán a történelem vizsgákkal folytatódik az érettségi. További sok sikert!