Jogszabályt sért Márki-Zayék friss rendelete a földadóról!

Egy bírósági tárgyaláson derült ki, hogy Márki-Zay Péternek immár a főváros XV. kerületében van az állandó lakcíme, ezt a változást eddig nem kötötte a nagyközönség, a helyi választók orrára.

Érdekes dologra derült fény egy csütörtöki bírósági tárgyaláson, ahol vádlottként jelent meg Hódmezővásárhely polgármestere. A Békéscsabai Járásbíróságon folyó büntetőeljárásban a magánvádló Szabó Bálint jogász, szegedi független önkormányzati képviselő, a Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője, míg Márki-Zay Péter az eljárásban rágalmazás kapcsán ül a vádlottak padján.

A csütörtöki tárgyalásról Szabó közösségi oldalán posztolt, és a bejegyzés talán legizgalmasabb közlése, hogy a vádlott hódmezővásárhelyi polgármesterről kiderült: Budapestre költözött. Azaz immár nem Hódmezővásárhelyen, a Bercsényi utcában, hanem a főváros XV. kerületében van az állandó lakcíme, mégpedig egy bizonyos V. Sándor önkormányzati képviselőnél, aki a MMM operatív igazgatója (a Márki-Zay vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom operatív igazgatója amúgy a szervezet honlapja szerint Vékás Sándor, aki valóban a XV. kerületi képviselő-testület tagja – a szerk.).

Ez a hír mindenképpen számos kérdést vet fel, tekintettel arra, hogy  az eddigiekben talán nem is volt még olyan polgármestere Vásárhelynek, aki úgy vezette a várost, hogy közben Budapestre költözött. Pláne, hogy a politikus titokban tartotta az állandó lakcímének megváltozását, csak véletlenül, egy bírósági ügyben „bukott le” vele… Egyelőre azt sem tudni, hogy vajon csak Márki-Zay tette-e át a székhelyét a fővárosba, vagy népes, hétgyermekes családja is követte, követi-e a családfőt. Mindenképpen rendhagyó és váratlan döntésről van szó, nem tudni, mi áll mögötte – akár az igazságszolgáltatással való technikai trükközési kísérlet, akár az országos politikai ambícióinak való megágyazás, akár egyéb körülmény, mindenféleképpen magyarázatra szorul majd. Az ügyre természetesen visszatérünk.