Feltételesen szabadlábra helyezett migráns erőszakolt meg egy svájci nőt

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki telefonon és személyesen is zaklatta volt feleségét, majd életveszélyesen meg is fenyegette.

A vádirat szerint az egyik megyebeli kisvárosban élő férfi 2019 végén vált el feleségétől, majd tavaly tavasszal még megpróbálták a kapcsolatukat rendezni, azonban az nem járt sikerrel, a férfi végleg elköltözött a közös családi házból. A vádlott a válásba nem tudott belenyugodni és ezért a használatában levő telefonkészülékekről 2020. április közepétől egy hónapon át több mint ezer sms üzenetet küldött és hívást kezdeményezett a volt felesége felé, jellemzően a kora hajnali órákban vagy késő éjjel.

A férfi mindezeken túl 2020. május végén ismételten többször felhívta a feleségét és hívás közben megfenyegette a sértettet, hogy megöli, rágyújtja a házat, valamint közös gyermeküket is tóba fojtja. A fenyegetések a nőben komoly félelmet keltettek. Miután a fenyegetések miatt a sértett kikapcsolta a telefonját, a vádlott még aznap este megjelent a korábbi közös ingatlanuknál, bemászott az udvarra és megpróbálta lábbal berúgni a bejárati ajtót. Az ajtót a férfi betörte, de a házba bejutni már nem tudott, mert a sértettnek sikerült a rendőrséget értesítenie.

A járási ügyészség a vádlottat volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntettével valamint magánlaksértés vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: Illusztráció