Főkertészt keres Vásárhely

A Promenad.hu megszerezte az önkormányzat határozatát, melyről Márki-Zay Péter összevissza beszél. Ebből világosan látszik, hogy a város mekkora sarcot akart kivetni a kórház két új emeletének építése miatt, azért, hogy a Hunyadi utcán álljon huzamosabb ideig egy daru. Nézze meg Ön is, higgyen a saját szemének!

Tovább dagad Márki-Zay Péter toronydarus botránya. Mint tegnap este megírtuk, a balliberális polgármester immár összevissza beszél arról, mekkora összeget követel a város a kórház nagyszabású uniós beruházásának kivitelezőjétől azért, hogy két új emelet ráépítése miatt a Hunyadi utcán álljon huzamosabb ideig egy daru. Korábban elismerte, hogy az önkormányzat mintegy 140 millió forintos sarcot vetne ki közterület-használati díj címén, erről papolt még a múlt csütörtöki véleményező ülésen és vasárnapi facebookos prédikációjában is, majd hétfőn a polgármesteri hivatal hirtelen közleményt adott ki, amelyben már „csak” 300 ezer forintos díjtételről tesznek említést a kivitelező egy április 12-i, vagyis múlt hétfői kérelmére hivatkozva. Kiemeltük, ez a hirtelen pálfordulás és hátraarc is tökéletesen érzékelteti, a jelek szerint a városvezetőnek halvány lila gőze sincs, mi folyik a torony alatt.

A Promenad.hu tiszta vizet akar önteni a pohárba, ezért megszereztük a polgármesteri hivatal határozatát, melyet alább megosztunk olvasóinkkal! Tekintsék meg Önök is, győződjenek meg a saját szemükkel, mi az igazság!

Itt a határozat, hogy 136 milliót követelt a város a kórház beruházása kapcsán!

Automatikus vázlat 845

Automatikus vázlat 846

Itt a határozat, hogy 136 milliót követelt a város a kórház beruházása kapcsán! 1

A határozatból világosan kiderül, amit Márki-Zay korábban maga is emlegetett, hogy a város eredetileg bizony több mint 136 millió forintot követelt a kivitelező cégtől a kórház felújítása kapcsán. Igaz ugyan, hogy valóban hosszabb időre, a beruházás teljes időtartamára kértek területhasználatot, de az is egyértelmű a dokumentumból, hogy nem a teljes Hunyadi utcát foglalták volna el, hanem csak annak egy szűkebb részére (úttest, járda, kerékpárút) tartottak volna igényt a daru felállítása és az építkezéshez szükséges valamennyi folyamat elvégzése céljából. A határozat alapján is kétség nélkül kijelenthető, a rövid Hunyadi utca forgalma tovább folytatódhatott volna, azaz a Hunyadi utca forgalma nem szenvedett volna lényeges változást. Az ezzel ellentétes állítások, sejtetések tehát minden valóságalapot nélkülöznek.

Korábban megírtuk: a 140 milliót a cég nem tudta volna kifizetni, ezért kezdeményezett tárgyalásokat a várossal. Kallai Árpád, a kórház főigazgatója is megerősítette: az uniós pályázatban erre nincs külön forrás, és a horrorsarc kigazdálkodhatatlan, ezért ketté is törheti az 1,4 milliárdos projektet.

Ami viszont Márki-Zay és az önkormányzat friss, 300 ezer forintos állítását illeti, ez megint csak azt mutatja, a polgármesternek még most sincs fogalma az ügyről, ugyanis a polgármesteri hivatal közleménye szerint is ez az összes csupán egy néhány négyzetméternyi területre vonatkozik, a cég nem adott még be újabb kérelmet a daru elhelyezésére. Ez a díjtétel tehát csak a beruházás folytatásához elengedhetetlenül szükséges néhány négyzetméternyi területet érinti, információnk szerint konkrétan az állványzat kiépítésének munkaterületéről van szó. Nem igaz tehát, hogy a vállalkozás teljes kérelme alapján majd 300 ezret követelne a város, a beruházás nagyobb részére, a daru felállítására még nem adott be módosított igényt a cég – vagyis nyilvánvalóan ennél jóval nagyobb lesz majd a sarc, ha Márki-Zay nem enged abból, hogy mindenféleképpen pénzt akar követelni a kivitelezőtől.