A Majosi SE-t fogadja a HFC

Zsinórban negyedik győzelmét szerezte meg a Hódmezővásárhelyi FC az NB III-as labdarúgó-bajnokságban. Ez alkalommal a Taksonyt sikerült felülmúlni, a csapat a győzelmét dr. Elek András emlékének ajánlotta.

Vasárnap a Taksony ellen egy újabb fontos, hatpontos mérkőzés következett a Hódmezővásárhelyi FC számára. Ennek megfelelően nehéz és küzdelmes mérkőzésre számíthattunk és nem is kellett csalódni. A találkozó ráadásul talán a vártnál is nehezebben indult. Már az első percektől igyekeztünk dominálni, ám a 8. minutumban egy jó kiugratást, majd beadást követően Zsirai Péter gólt szerzett. Szerencsére a bekapott gól nem tört össze minket, igyekeztünk továbbra is agilisan játszani, az eredeti tervek szerint, amely nem sokára helyzetekben is megmutatkozott, Tapiska több alkalommal is gólközelbe került – a 39. percben pedig Katona tört be a tizenhatoson belülre, az alapvonal felé terelte a labdát, majd szabálytalanul állították meg, jöhetett a tizenegyes. Bata Kristóf magabiztosan értékesítette a kínálkozó lehetőséget.

A fordulás után is maradt a HFC kezdeményező játéka – Tapiska és Molnár is helyzetbe került, majd utóbbi helyére Mezei érkezett, aki szintén jól szállt be és akár két alkalommal is gólt szerezhetett volna. A hajrához közeledve azonban a kialakított nyomás beérett: újabb szabálytalankodás történt a tizenhatoson belül, a büntetés végrehajtás ismét Bata feladata volt, aki másodszor sem hibázott.

A hátralévő 10 percben akadtak taksonyi próbálkozások, a végén büntetőt is reklamáltak a vendégek, de maradt a 2-1-es végeredmény. A Hódmezővásárhelyi FC zsinórban negyedik győzelmét szerezte, ez alkalommal egy helyet léptünk előre a tabellán, a 14. helyre, ám akár a 10. hely is belátható közelségbe került, hiszen jelenleg csupán három pont a különbség az ott tanyázó Paks II-höz képest.

A hétvégén a Kozármislennyel játszunk, majd a Fradi II. elleni hétközi meccs és a Paks II. elleni hétvégi csörte követi ezt, így újabb mozgalmas és sűrű időszak következik.

NB III Közép csoport, 30. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Taksony SE 2-1 (1-1)

HFC: Weszelovszky, Zahorán, Huszár, Váradi, Bata, Molnár, Orosz, Katona, Forró, Tapiska, Bojtos
Csere: Kandó, Gyüre, Orovecz, Mezei, Ludánszki, Kemény, Rau
Edző: Kandó Róbert

Gólszerző: Bata (2 – mindkettő tizenegyesből) ill. Zsirai

Nyilatkozat: „Gratulálok a csapatnak, hogy újabb győzelemmel örvendeztették meg a vásárhelyi szurkolókat. A sikert szeretnénk dr. Elek András, a Vásárhelyi Kosársuli elnöke emlékének ajánlani. Nagyon bízom a sikeres folytatásban, minden áron bent szeretnénk maradni, ezért mindent megteszünk.”

Forrás: HFC