Cseri Tamás: a városnak 5 milliárd forintba került Márki-Zay politikai karrierje 2

A fideszes önkormányzati képviselő is kommentálta azt, hogy a városvezetés akadályozhatja a kórház két új emeletének építését.

Többször megírtuk: Márki-Zay Péter ellehetetleníti a kórház fejlesztését, ugyanis egy 2004-es önkormányzati rendeletre hivatkozva döbbenetes közterület-használati díjat kérne a vásárhelyi önkormányzat a helyi kórház felújításán, az új belgyógyászati és gyermekgyógyászati osztály építésén dolgozó cégtől. Valószínűleg országos rekordnak számít az a közel 140 millió forint, amit a rövidke Hunyadi utca egy részének félpályás lezárásáért kellene megfizetnie a kivitelezőnek, csak azért, hogy az építés alatt ott állhasson egy daru.

A város csütörtöki véleményező ülésén napirend előtt Horváth Zoltán, önkormányzati képviselő javaslatot tett arra, hogy mondjanak le a kórház, az egyik legfontosabb közintézmény fejlesztése érdekében erről a horribilis összegről. Márki-Zay Péter erre úgy reagált: nem támogatja és nem tartja indokoltnak, hogy elengedjék ezt az összeget. – Nem tudunk lemondani erről a bevételről, amikor ilyen anyagi helyzetben van a város – jelentette ki a polgármester.

„Büntet a bódéátadó. Azért ez a kórháztörténet valóban elég gusztustalan. A ’19-es kampányában Márki-Zay még arcátlanul ki akarta sajátítani a fejlesztést, rá is rakta az egyik idétlen „Mögcsináltuk” szórólapjára. Majd most, hogy félreérthetetlenül egyértelművé válik, hogy ehhez a fejlesztéshez sincs semmi köze, rányom a beruházóra egy 140 milliós bírságot, ha az felállítja a toronydarut. Sokszor hittük már azt, hogy nála nincs lejjebb, de röhögve rácáfol, hétről hétre” – fejtette ki a véleményét a Facebookon Cseri Tamás önkormányzati képviselő.