Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 4

Hamarosan megkezdődhetnek a munkálatai a mintegy 10 milliárd forintos beruházásnak, Buzás Péter szerint ez a nap Makó jövőjét, történelmét befolyásolja. A város korábbi polgármestere köszönetet mondott Lázár Jánosnak azért, hogy megszerezte hozzá a politikai támogatást, és a pénzügyi forrást.

Hosszú évek előkészítő és tervező munkája után ma sor kerülhetett a makói fürdőbővítés kivitelezői szerződésének aláírására. A rendezvényen részt vett a város korábbi polgármestere, aki többek között arra is visszaemlékezett, hogy milyen kellemes élmény volt számára, amikor néhány évvel ezelőtt idegenvezető által kísért turistacsoportokat látni a városban.

– Amit annak idején mi megálmodtunk, az megvalósult Makón. Elindult a turizmus, és ez nagyon jó érzéssel töltött el – mondta Buzás Péter. Hozzátette: számára a mai nap is ilyen kellemes érzés, hiszen a makói turizmus olyan következő ütemét indíthatja el, ami új távlatokat nyit.

Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 6

Mint kiemelte: igaz, hogy most járvány van, és nem működik az ágazat, de a járvány el fog múlni, és most kell felkészülni arra, hogy amikor a kiéhezett turisztikai kereslet robbanásszerűen megjelenik a piacon, akkor mi egy megújított műszaki tartalommal szolgálhassuk ki. Éppen ezért, ennek a beruházás megvalósulásának csak nyertesei vannak.

– Köszönöm országgyűlési képviselőnknek, kormánybiztos úrnak, hogy a mostani beruházáshoz a legfontosabbat, a politikai támogatást, és a pénzügyi hátteret megteremtette. E nélkül most nem tudnánk itt lenni – fogalmazott Buzás Péter beszédében.

A város korábbi polgármestere egyúttal Farkas Éva Erzsébetnek és a vezetőtársainak is megköszönte, hogy a beruházás megvalósulásához szükséges döntéseket meghozták, meghozzák.

Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 3

Farkas Éva Erzsébet szerint a kormány a Hagymatikum bővítését támogató döntésével világos és egyértelmű üzenetet küldött a városnak.

– Elismeri és támogatja azt a munkát, amit az elmúlt időszakban Lázár Jánossal elvégeztünk a fürdő bővítésére vonatkozóan, elismeri és támogatja egyúttal azt a hatalmas munkát, amit a makói vállalkozások végeztek a helyi turizmus fejlesztése érdekében, és elismeri és támogatja az elmúlt 25 év városunkért tett erőfeszítéseit, és szolgálatait – fogalmazott, hozzátéve, hogy az összefogás és a közös munka meghozta gyümölcsét.

A Hagymatikum vonzerejét a bővítés megvalósulása után a a Makoveczi örökség mellett a kiemelkedő színvonalú új szolgáltatások fogják biztosítani, hangsúlyozta. A polgármester kitért arra is, hogy a város Makovecz Imre 1996-os első látogatását követően épített örökség gondozásában az itt élőket mindvégig közös cél vezérelte: a régi építészeti értékek megóvása mellett az új, egyedi építészeti értékek megteremtése. Ennek a közös munkának, összefogásnak gyümölcsei a generációkon, politikai különbözőségeken átívelő, felülemelkedő 13 már átadott, Makónak ajándékozott Makovecz Imre remekmű, amelyek méltán adták meg a város hírnevét.

Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 7

Lázár János beszédében rámutatott, Buzás Péter időszakában más városokkal szemben itt az Alföldön azt választotta Makó, hogy a polgárok életét a turizmus által teszi jobbá. Mint mondta, annak idején Hódmezővásárhely polgármestereként némileg irigykedve, kétkedve fogadta ezeket a terveket, hiszen nehéz volt elhinni, hogy egy olyan alföldi városban, ahol 25 ezren laknak, és a turizmusnak nincs hagyománya, ezt meg lehet valósítani.

– A makóiak bebizonyították számomra, és az egész ország számára, hogy a semmiből lehet várat építeni – fogalmazott. A több cikluson is átívelő ötletek és tervek mellett azonban még valami kellett ehhez, mondta, ez pedig a bátorság. És ez jellemzi a mostani városvezetést is, hiszen nem riadtak vissza attól, hogy egy ekkora, a város erejét messze meghaladó beruházásba kezdjenek.

A politikus arra is felhívta a figyelmet, bár úgy tűnhet, hogy ez csak a turizmusról, és a Makovecz-örökségről szól, de a valóságban ez a beruházás minden itt élő embernek jobbá fogja tenni az életét.

Aláírták a Hagymatikum bővítésének szerződését

Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 7
Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 2
Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 6
Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 4
Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 5
Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 3
Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 8
Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 11
Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 10
Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 12
Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 13
Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 15
Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 17
Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 21
Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 20
Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 16
Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 19
Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 7 Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 2 Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 6 Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 4 Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 5 Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 3 Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 8 Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 11 Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 10 Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 12 Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 13 Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 15 Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 17 Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 21 Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 20 Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 16 Aláírták a Hagymatikum bővítésének kivitelezési szerződését 19
Nagy Szabolcs
Makó Híradó
Fotók: Mágori Dániel