Nem bírt a HFC a Kecskeméttel

A hétvégén ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as labdarúgó csapata.

A Dabas-Gyónnal találkozott vasárnap a harmadosztályú focibajnokságban szereplő HFC. Előzetesen is nehéz összecsapásra számítottunk a jó erőkből álló és szervezett vendégek ellen, a várakozásaink pedig beigazolódtak. A Dabas-Gyón többet birtokolta kicsivel a labdát és sikerült több lehetőséget is kidolgozniuk, ráadásul két alkalommal is büntetőhöz jutottak. A mérkőzésen azonban Weszelovszky Gábor ihletett formában védett, a büntetőket védeni tudta, de több bravúrt is bemutatott, amelyekkel sikerült megőrizni a hálónk érintetlenségét.

Lehetőségből ez alkalommal kevesebb adódott előttünk, ugyanakkor a hajrában az igazán elemében lévő Bata Kristóf szolgálta ki remekül Bojtos Tamást, átemelve a vendégek kapusát, a jól érkező Bojtos pedig könnyedén tudott a hálóba fejelni, megszerezve a győztes gólt.

Fontos pontokat zsebeltünk így be, habár a kieső helyekről még nem sikerült elmozdulni, az előttünk lévő csapatok közvetlen közelébe értünk. Ünneplésre viszont nincs idő, hiszen a héten két újabb bajnokit játszunk. Szerdán a Körösladánnyal, vasárnap pedig a Taksonyt fogadjuk, mindkét mérkőzés rendkívül fontos, hiszen mindkét csapat közvetlen ellenfélnek számít a bajnokságban és a tabellán.

NB III Közép csoport, 28. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Dabas-Gyón FC 1-0 (0-0)

HFC: Weszelovszky, Zahorán, Bata, Orovecz, Molnár, Mezei, Orosz, Ludánszki, Katona, Forró, Bojtos
Csere: Tóth M., Tóth J., Gyüre, Váradi, Győrfi, Rau
Edző: Kandó Róbert

Gólszerző: Bojtos

Nyilatkozat: „Nagyon nehéz mérkőzés volt a hétvégi. A Dabas-Gyón egy szép focit játszó csapat, jó játékosállománnyal. Fortuna most mögénk is állt, jó pár lehetősége volt az ellenfélnek, de a kapusunk két büntetőt is védett és habár nekünk kevesebb lehetőségünk volt, de a csapat szíve a helyén volt és sikerült itthon tartani a három pontot.”

HFC
Fotó: Archív