Márki-Zayt a pálfordulása után gyorsan be is oltották

Hogy, hogy nem, amerikai vakcina jutott a balliberális polgármesternek: Modernát kapott a háziorvosától. Miközben az egyik kezét a vakcináért tartja, a másikkal a közösségi médiában szidja a kormány védekezését.

Újabb hátraarcot vágott le az utóbbi napokban Márki-Zay Péter, miután többen felhívták rá a figyelmet: a vásárhelyi kórház elleni folyamatos hergelése, valamint a keleti vakcinák elleni hangulatkeltése bizony súlyosan alááshatja a helyi egészségügyi ellátásba vetett társadalmi bizalmat, hovatovább akár erősítheti az oltásellenességet, egyes oltóanyagok elutasítását is. Ez pedig egy járvány esetén, amikor egyre több család, ismerősi-baráti társaság hordozza a gyász terhét, több mint felelőtlenség.

Márki-Zay szokásához híven előbb heves maszatolásba és magyarázkodásba menekült, belekezdett az oltáspárti kampányba, sőt, elkezdte mentegetni még a baloldali pártokat, országos balliberális politikusokat is, hogy azok nem oltásellenesek. (Pedig tudjuk, az ellenzéki pártok nemcsak bizalmatlanságot keltettek az orosz és a kínai vakcinával szemben, de balliberális polgármesterek közösen álltak ki anno, hogy az ő fővárosi kerületekbe ne küldjenek keleti oltóanyagokat, a DK még online petíciót is indított a kínai Sinopharm ellen, tehát Márki-Zay konkrétan nem mond igazat.)

A hirtelen színeváltozást követően a vásárhelyi balliberális polgármester – hogy, hogy nem – hirtelen maga is megkapta az oltást, amire pedig saját bejelentése szerint csak néhány hete regisztrált. És hogy, hogy nem az amerikai Modernával oltotta be a háziorvosa – a városházi propagandamédia kameráinak kereszttüzében.

Azon azonban sajnos már végképp nem lepődünk meg, hogy miközben a vélhetően neki tetsző vakcinát ingyenesen, pár hét regisztráció után gyorsan felvehette, folyamatosan szidta az ezt megszervező kormányzatot. Igazi bátor, karakán férfira vall, hogy miközben a kis trikójában tartja a karját a vakcináért, a kép melletti bejegyzésében nagy bátran köpködi az Orbán kormányt és a járvány elleni védekezést…

Márki-Zay ráadásul különösen szerencsés, hiszen a háziorvosok csak nemrég kezdtek ezzel az amerikai vakcinával oltani, amely a hatályos magyar alkalmazási szabályzat szerint mindenkinek nyugodtan beadható, de különösképpen oltják most ezzel a kismamákat, terhes édesanyákat, az időseket és a krónikus betegeket. Számos vásárhelyi olvasónk jelezte (de még a városvezető oldalán is akadtak ilyen kommentek), hogy idősebb korú és/vagy krónikus betegsége van, illetve már nagyon régen jelentkezett, de még mindig a vakcinára (netán épp erre a típusú oltásra) vár…

Márki-Zay már megkapta a magáért, mindannyian megnyugodhatunk! Az imamalomszerű, egyre hajmeresztőbb és szüntelen kormányszidást, valamint a gyűlöletnek azt a fékezhetetlen, sem embert, sem istent nem ismerő özönét, amit a polgármester napi szinten bemutat a közösségi médiában, immár a vírus sem veszélyeztetheti.

Bátor tett volt felvenni az ingyenes vakcinát, még bátrabb közben szidni a kormányt. Ismét büszkék lehetünk Önre, polgármester úr. Ja, nem…

Fotó: Vásárhelyi Televízió