Szél István: továbbra is türelmet kérek a székkutasiaktól

Fűtéskorszerűsítés, a komplett elektromos rendszer megújulása, vegyes tüzelésű kazán, napelemes rendszer felújítása és teljes festés is lesz többek között ebből az összegből a Székkutasi Líbor Ilona Óvodában – közölte Szél István polgármester a Rádió7 szerdai Közös nevezőjében. A műsorból a Vásárhely24 készített összefoglalót.

A polgármester ismertette, az önkormányzati önerő ebben közel 5,5 millió forint. Hozzátette, idén 17 gyermek ballag el az intézményből és reményeik szerint idén ismét 3 csoporttal, közel 60 gyerkőccel indulhat el ősszel az ovi.

Még elmondta, kamerákat is telepítenek majd az intézményhez, ez a kameratelepítés egyébként az egész községet érintette a közelmúltban, közel 50 kamerát helyeztek el, köztük rendszámfelismerő rendszert is, ami a vásárhelyi rendőrségre van bekötve. A statisztikai adatok is azt támasztották alá, hogy ez egy nagyon jó döntés volt, a tavalyi számokhoz képest is tovább javult idén Székkutas közbiztonsága.

Stabil költségvetés, még következetesebb kiadástervezés idén

Szél István elmondta, 456 millió Székkutas bevételi és kiadási oldala, nincs hiányuk és úgy gondolják, koronavírusjárvány okozta nehéz anyagi helyzet ide vagy oda, nem jó hitellel pótolni semmit. Az egészségügyi szolgáltatásokból és a szociális juttatásokból nem engednek továbbra sem, és apróbb fejlesztéseket terveztek be.

Ezekben nemcsak a saját, hanem a megnyert pályázatok is benne vannak, köztük a fent említett óvoda felújítása, a Magyar Falu Programnak köszönhetően járdafelújítás valósul meg. Emellett egy közösségi kemencét és teret építenek ki a művelődési ház mögött. Ez utóbbi 60 négyzetméteren valósul meg, egy zsindelyes tetőfedést is fog tartalmazni, és kiváló, hangulatos lehetőséget biztosít majd bográcsozásra illetve grillezésre.

Székkutasnak emellett beadott pályázata is van belvízterületi vízelrendezésre, amely mintegy 250 millió forint értékű, és amennyiben pozitív bírálatot kapnak rá, akkor még idén megkezdődhetnek a munkálatok.

 

A műsor teljes összefoglalóját ITT olvashatja el.