Háromnyaras pikkelyesek érkeztek a megye horgászvizeibe

A Horgászegyesületek Csongrád Megyei Szövetsége 2021. április elsején a zárt horgászvizeibe és a Tisza hullámtéri holtágaiba háromnyaras pontytelepítést végzett. Közel 92 mázsa pontyot telepítettek a vizekbe.

Készülve a húsvéti hosszú hétvégére, a biztos pontyfogási lehetőség elősegítése érdekében gyönyörű – szajoli tájfajta – pikkelyes pontyok telepítését két ütemben tervezték, melyet sikeresen teljesítettek.

Az első szállítási ütem az Akolszögi-Mártélyi- (Mártélyi Horgászegyesület által) és a Körtvélyesi Holt-Tisza vizeket érintette; majd a délutáni rakodást követően a szállítás második ütemében az Atkai-, a Gyálai-holtág szakaszai (Görbe-Sárgás, Lisztes), a Salakos csatorna és a Maty-éri víztározóba került a tervezett mennyiség. Április első napján összesen mintegy 9163 kg mennyiségben érkezett fogható méretű ponty. A pontyok átlagsúlya 2,7 kg.

Háromnyaras pikkelyesek érkeztek a megye horgászvizeibe 1

A halak a szarvasi Agro-Aqua Kft. tógazdaságában nevelkedtek, megfelelő kondícióban és vírusmentes állapotban kerültek ki a természetes vizeinkbe.

Pontyfogási tilalom nincs érvényben!

Háromnyaras pikkelyesek érkeztek a megye horgászvizeibe 2

Háromnyaras pikkelyesek érkeztek a megye horgászvizeibe 3

Forrás: hecsmsz.hu

Fotók: Mártélyi Horgászegyesület