Grezsa István: Trianon centenáriumának a jövőről kell szólnia

A miniszteri biztos véleménye szerint a jelenlegi polgármester hírhedt kijelentése, mely szerint, aki bemegy a vásárhelyi kórházba, az az életét kockáztatja, nemcsak a gyógyítók és betegek közötti bizalmat rombolta, hanem az ott dolgozók oltási hajlandóságát is befolyásolhatta – írja a Vásárhely24.

Mint mondta, nagyon meglepődött azokon az információkon, amelyeket ott dolgozó kollégáitól hallott, mely’ szerint sok egészségügyi dolgozó nem oltatta be magát.

Dr. Grezsa István ismertette, egyes budapesti egészségügyi intézményekben kétszeres az átoltottság a vásárhelyihez képest, éppen ezért gondolkodott el ő maga is, hogy miért igényelték ennyire kevesen a mi kórházunkban az oltást.

Mint ismeretes, Márki-Zay korábban azzal „kampányolt” a vásárhelyi intézmény ellen, hogy aki oda bemegy, az életét kockáztatja. Ez nemcsak a betegek és orvosok, ápolók közötti bizalmi viszony ásta alá, hanem az ott dolgozókat is elbizonytalaníthatta – véli Grezsa István.

A miniszteri biztos kiemelte, most, hogy a harmadik hullámban, amely minden eddiginél erősebb, és amikor a szemünk előtt halnak meg sorra az emberek, különösen fontos, hogyan nyilatkoznak a közéleti szereplők – legyen szó politikusokról, intézményvezetőkről vagy kórházi vezetőkről. Óriási a felelőssége most ebben az időszakban a véleményformálóknak!

„Az emberek meg vannak ijedve, nagyon félnek a betegségtől és a szövődményektől, tartanak az oltás esetleges mellékhatásaitól. Nagyon nem mindegy, hogy egy közéleti szereplő ilyenkor hogyan nyilatkozik” – fejtette ki a miniszteri biztos.

Grezsa István az országos ellenzék oltásellenes kampányáról is beszélt nekünk.

Véleménye szerint ez a jelenség nem egyedülálló, nemzetközi sormintát követ. Bizonyos ellenzéki alakulatoknak az országunkban a Fidesz és Orbán tagadása a legfontosabb, ezért próbálnak„kapaszkodókat” keresni akár egy vészes világjárvány közepén is, csakhogy ez emberéletekbe kerülhet.

„Egészen elképesztő az a magatartás, hogy először a keleti vakcinák ellen próbálták hangolni az embereket az ellenzéki politikusok, majd az AstraZeneca ellen, most pedig  halálgyárakról és halálkormányról beszélnek. Budapesten néhány baloldali kerületben a polgármesterek petíciót írtak az Operatív törzsnek, hogy csakis nyugati vakcinát kérnek. Ezekben a kerületekben feltűnően kevés a regisztrált oltottak száma, meg is van a szomorú eredménye ennek az elbizonytalanító politikának” – fejtette ki Grezsa István.

A miniszteri biztos még hozzátette, körülbelül 200 ezren gyászolnak ma az országban valamely’ szerettük COVID-ban történt elvesztése miatt, nekik is azt sugallni, hogy a kormány miatt haltak meg hozzátartozóik, túllépi az emberi normákat.

Dr. Grezsa István még hozzátette, minden vakcina jó és ez az egyetlen megoldás a járvány megfékezésére.

Forrás: vasarhely24.com