Az EU 400 millió adag védőoltás beszerzéséről kötött megállapodást az AstraZenecával

Ebből is látszik, milyen súlyos felelőtlenség, hogy balliberális politikusok, köztük Márki-Zay Péter hónapok óta hergelnek a keleti vakcinák ellen, megágyazva ezzel az oltásellenes közhangulatnak!

Egy orvos meghalt a vásárhelyi kórházban. Nem volt beoltva a Covid-19 ellen.

Elszomorító és aggasztó információk jutottak el a Promenad szerkesztőségéhez. Lapunk forrásai szerint hiába teremtette meg a kormányzat az oltakozási lehetőséget már december végétől kezdve a magyar egészségügy munkatársai, azaz a koronavírus-járvány ellen a frontvonalban védekezők számára, a hódmezővásárhelyi kórházban közel sem teljes a személyzet átoltottsága. Úgy tudjuk, számos orvos, ápoló, egészségügyi szakdolgozó és egyéb munkatárs nem vette fel a Covid-19 elleni védőoltást. Tudomásunk szerint a kórház dolgozóinak mintegy egyharmadáról van szó! Emiatt pedig a napokban egy tragikus haláleset is történt, az intézmény egyik orvosának szervezete sajnos nem élte túl a Covid szövődményeivel folytatott küzdelmet.

A pandémia harmadik hulláma a szemünk előtt szorongatja és fojtogatja Magyarországot. Ebben a helyzetben véleményünk szerint hatalmas felelőtlenség, hogy nem hajlandóak felvenni a vakcinát azok, akik mindennapi munkájuk következtében a leginkább ki vannak téve a fertőzésveszélynek, s akiknek áldozatvállalására, tevékenységére kiemelt szüksége van a helyi közösség védelme érdekében.

Az, hogy az orvosok, ápolók és egészségügyi szakdolgozók körében az oltásellenes nézetek ilyen ijesztő mértékben el tudtak terjedni Vásárhelyen, nyilvánvalóan nem függetleníthető attól, ahogy a város vezetése és a hozzá lojális, a helyi intézményrendszert immár teljes mértékben irányító támogatói köre a vakcinák kérdéséhez hozzááll, és amit általában a járványügyi védekezésről kommunikál. Márpedig Márki-Zay Péter polgármester beállt azon balliberális politikusok sorába – sőt, közülük is az egyik leghangosabb lett –, akik számára a járvány tulajdonképpen csak egy alkalmat és ürügyet, mondhatni: lehetőséget teremt a kormány elleni hangulatkeltésre. Ezek az ellenzéki politikusok – köztük Márki-Zay – sportot űznek abból, hogy a magyar kormány járvány elleni védekezése ellen uszítsanak, hergeljenek, vélhetően azért, hogy politikai tőkét kovácsoljanak ebből. A vásárhely polgármester is folyamatosan olyan tartalmakat posztolt és posztol, melyek különböző statisztikákkal, adatokkal, az ellenzéki sajtóban megjelent cikkekkel próbálják bizonygatni, hogy a kormány rosszul védekezik.

Ráadásul – hasonlóan például a Demokratikus Koalíció vezetőihez – ő is számtalan alkalommal nyilvánult meg éles kritikával a keleti vakcinabeszerzések (és az EU által egyelőre még nem jóváhagyott keleti védőoltások) ellen, mely politikai kirohanások hozzájárulhattak ahhoz, hogy bizalmatlanságot keltsenek az orosz és a kínai oltóanyaggal szemben. Táptalajt nyújtva akár egy általános, oltásellenes hangulat, a vakcinákkal szembeni bizonytalanság, szkepszis sajnálatos kialakulásához, megerősödéséhez. A lakosság körében, de még az egészségügyi dolgozók körében is. A folyamatos aknamunka, hangulatkeltés, hergelés sajnos oda vezetett, hogy az egészségügyi dolgozók egy része védtelen a vírussal szemben.

Egy orvos meghalt a vásárhelyi kórházban. Nem volt beoltva a Covid-19 ellen.