Kétszáznál több külföldit kísértek vissza a határon a rendőrök

A járőrök 2021. március 29-én és 2021. március 30-án kilenc esetben, összesen 42 határsértőt tartóztattak fel Röszke , Szeged, Szeged-Gyálarét, Ásotthalom, Kiszombor és Csanádpalota Autópálya-határátkelőhely közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a férfiak líbiai, afgán, török, koszovói, szír, jemeni, iraki, egyiptomi és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Huszonhat határsértővel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el. 16 fővel szemben pedig a román fél jár el. A 16 főt az egyenruhások a román-magyar ellenőrzés során fedezték fel 2021. március 30-án 1 órakor a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen a belépő terminál mellett. A külföldi férfiak az ellenőrzést megkerülve gyalog akartak átjutni Magyarországra.

A Csongrád-Csanád megyei határszakaszon a rendőrök és a katonák 57 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben.

Forrás: police.hu

Fotó: illusztráció