A hét, amikor kiderült, hogy Márki-Zay és a korrupció nem is állnak annyira távol egymástól 1

Hódmezővásárhely sajnos megint a negatív hírekben szerepel az országos médiában az M1-től a Telexig, miután balliberális polgármestere újabb gyalázatos kirohanással hozott szégyent magára és városára.

Hódmezővásárhelytől volt hangos az utóbbi napokban az országos sajtó, de sajnos nem pozitív értelemben. Márki-Zay Péter balliberális polgármester legújabb botránya kapcsán városunk sajnos negatív előjellel került a figyelem középpontjába: a gyűlölködés, a megosztottság miatt. Szinte minden vezető orgánum beszámolt róla, hogy a vásárhelyi városvezető durván, útszéli stílusban minősítette le a korábbi, nagyszabású Békemenetek felvonulóinak, illetve a vidéki fideszeseknek a szellemi színvonalát. Megsértve ezzel több millió magyar honfitársát, Fidesz-szimpatizáns, vidékiek százezreit, vásárhelyiek ezreit.

„Az egyébként a Fidesz leépülésének egy nagyon komoly szindrómája, hogy milyen szellemi és erkölcsi színvonalú embereket tudott az elmúlt években bevonzani. […] Nyilván a Békemenet sem igazán a professzorok felvonulása volt, de hogyha most megnézzük, akkor már Békemenet sincsen, már a Professzorok Batthyány Köre sem áll oda. Hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni – fröcsögött a Facebookon Márki-Zay.

 

A balliberális politikus szélsőséges kirohanását elsőként a Blogstar szúrta ki, felhívva a figyelmet: Márki-Zay kvázi „lehülyézte” a kormánypárti Békemenet résztvevőit és a vidéki fideszeseket. Ezzel párhuzamosan lapunk, a Promenad is beszámolt a szégyenteljes megnyilvánulásról: arról, hogy Márki-Zay saját képviselője, Fejes Péter és az Idősügyi Tanács (amúgy álszent!) intése ellenére tovább uszít, hergel, fröcsög, gyűlölködik és megoszt. Ráadásul hazudik is, hiszen folyamatosan rácáfol saját korábbi állítására, miszerint „Azt a leghatározottabban szeretném cáfolni, hogy én valaha is a fideszes szavazókat minősítgettem volna”.

Hír TV: a baloldal rendszeresen gyalázkodik

Ennek nyomán az Origo is megírta: Hódmezővásárhely baloldali polgármestere közösségi oldalán gyalázta a Fidesz támogatóit, külön tekintettel a párt vidéki szimpatizánsaira, akik szerinte „egy keresztrejtvényt sem tudnának megfejteni”. A baloldali városvezető a Békemenet résztvevőit is minősítette a maga primitív stílusában – tették hozzá.

A Hír TV több anyagot is szentelt az ügynek már a hét elején. Előbb bemutatták, Márki-Zay megint durván leszólta a fideszeseket. Majd emlékeztettek: baloldali politikusok rendszeresen gyalázzák a jobboldal szimpatizánsait: Márki-Zay elvtársnője, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó például korábban patkányoknak nevezte őket.

888: Vásárhely polgármestere végtelenül faragatlan

A Magyar Nemzet Márki-Zay gyalázkodása kapcsán arra hívta fel a figyelmet, nagy a verseny a baloldalon, hogy ki lesz Gyurcsány Ferenc legjobb tanítványa, ebbe a megmérettetésbe egyre több növendék nevez be…

A Mandiner is értetlenkedett rajta, hogyan minősítheti „leépült szellemi színvonalú embereknek” a fideszeseket egy ellenzéki polgármester. A PestiSrácok külön kiemelte, hogy Márki-Zay stílusa rendkívül módon „primitív”. A 888 pedig véleménycikkében kiemelte: ha Márki-Zay szerint a vidéki fideszes szavazók egy keresztrejtvényt sem tudnak megfejteni, akkor „Hódmezővásárhely polgármestere végtelenül faragatlan”, mondhatnánk: „egy egyszerű tahó”.

Telex: árthatnak Márki-Zaynak „az erős kifejezések”

A hét közepére már annyira elhatalmasodott és tarthatatlanná vált a balhé, hogy a kormánypártisággal nehezen vádolható, balliberális Telex is kénytelen volt foglalkozni a témával. A portál ugyan teret és lehetőséget adott Márki-Zaynak a szokásos maszatoláshoz és magyarázkodáshoz (a balliberális politikus azt állítja: ő nem a Fidesz szavazóira, hanem a fideszes pártemberekre mondta, hogy sokszor még egy keresztrejtvényt se tudnának megfejteni vagy éppen hogy erkölcsi fogyatékosok – ami persze vaskos csúsztatás az előzmények és a videó ismeretében!), de jelzésértékű, hogy felhívja a figyelmet: Márki-Zaynak bizony csökkenhet a támogatottsága „ezektől az erős kifejezésektől”.

Közmédia: mélységesen elfogadhatatlan a választók sértegetése

A közmédia valamennyi felületén kiemelten tárgyalta a botrányt: az M1-en, a Kossuth Rádióban és a Hirado.hu-n is. Hangsúlyozták: azzal, hogy a baloldal politikus sértegette a Fidesz támogatóit, Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt-jelölt több mint hárommillió embert minősített, szólt le.

„Nem szabad a választókat sértegetni. Ráadásul Márki-Zay Péter nem egyszerűen egy baloldali ellenzéki politikus, ő közben egy városvezető is. Tehát a saját szavazóiról, a saját városában élő polgárokról nyilatkozott így. Én azt gondolom, hogy ez mélységesen elfogadhatatlan” – nyilatkozta az ügyben Lánczi Tamás politológus.

A Pesti TV Krokodilagy című beszélgetős műsorának vendégei is arra keresték a választ, vajon a vidékiek képesek-e megfejteni egy keresztrejtvényt. Benkő Zsolt hódmezővásárhelyi külterületi képviselő elmondta: Márki-Zay még 2018-ban meggyújtotta a gyűlölet lángját, és azóta táplálja azt. Jámbor Dénes Heves megyei vidékfejlesztési szakember hozzátette, mivel Márki-Zay a saját városának Fidesz-szavazóit is megbántotta, így nem lehet elhinni, hogy valóban képviseli az érdekeiket.

Visszatért a sztorira a Hír TV is, Troll című műsorának szereplői elítélték a balliberális politikus gyűlölködését. „Ő a buta igazából! Hát szavazókat sért meg: hódmezővásárhelyieket, salgótarjániakat, nyíregyházi embereket. Miniszterelnök-jelölt akar lenni, és megsérti az egyszerű szavazókat, akik talán Fidesz-szimpatizánsok, talán nem? Hogy lehet politikusként ilyen hülye valaki?” – tette fel az adásban a költői kérdést Pindroch Tamás, a Figyelő főmunkatársa.

Magyar Hírlap: Márki-Zay az egész vidéki Magyarországot szembeköpte

Tűpontos látleletet készített végezetül a Magyar Hírlap. A napilap véleménycikkében rámutatott: Márki-Zaynak „egyetlen mondatával nagyjából hárommillió Fidesz-szavazót, benne az egész vidéki Magyarországot sikerült szembeköpnie” – ráadásul a balliberális előválasztás egyik miniszterelnök-jelöltjeként. „Akit kimondva-kimondatlanul a pesti ballib értelmiség is támogat. A pesti mainstream évtizedes, mély vidékgyűlölete süt a szavaiból – így szeretnének egy országot vezetni. És hogy abból mi lenne, azt könnyebb megfejteni, mint egy keresztrejtvényt” – szögezte le a Magyar Hírlap.