Bessenyei Ferenc Művelődési Központ 2

Több programot is hirdet a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ a közelgő ünnep alkalmából. Mutatjuk a listát.

Locsolóversmondó verseny

Beküldési határidő: április 2. 12.00 óra

A beérkezett videókat feltöltik a Közösségfejlesztés Hódmezővásárhelyen oldalra és közönségszavazattal kiválasztjuk a legjobb hármat!

Így készül a húsvétra a Bessenyei

Online húsvéti tojás szépségverseny

Várjuk a szebbnél szebb, különféle technikákkal készült tojásokat április 6-ig.

A Húsvéti tojásokat a BFMK közösségfejlesztői zsűrizik.

Így készül a húsvétra a Bessenyei 1

Az én Húsvétom

Keresik a legszebb Húsvéti pompába öltöztetett otthont, dekorációt, tojásfát, kézműves alkotást.

A fotókat március 31-ig várják, majd a Közösségfejlesztés Hódmezővásárhelyen közösségi oldalon lehet szavazni a legszebb beérkezett alkotásokra.

Így készül a húsvétra a Bessenyei 2

Hol volt, online volt… mesesorozat húsvéti különkiadásával szeretnének a gyermekeknek kedveskedni az Ünnep alkalmából. Az Angyal bárányok című mesét hallhatják, illetve ehhez kapcsolódóan készíthetik el alkotásaikat. A mesét és a kézműves videót április 2-án 17.00 órától láthatják a gyermekek a BFMK közösségi oldalán.

A Múlt- túra online sorozatban visszarepülnek a múltba és bemutatják, hogyan öltöztették ünneplőbe házukat és lelküket a helyiek egy emberöltővel ezelőtt húsvétra várva. Rendhagyó módon idén ezt elevenítjük fel egy igazán autentikus környezetben, a Népművészeti Tájházban. Egy korabeli gazda család életén keresztül az érdeklődők betekintést nyerhetnek az ünnep előtti teendőkbe és azok munkamegosztásába, férfi és nő között. A film a BFMK közösségi felületén lesz elérhető húsvétkor (április 2-án, 18 órától).