Jogszabályt sért Márki-Zayék friss rendelete a földadóról!

A kormánypárti felvonulás ötletgazdái – stílszerűen – egy keresztrejtvénnyel üzentek a nemzeti, keresztény, konzervatív közösséget pocskondiázó balliberális politikusnak.

Tovább dagad Márki-Zay Péter legújabb botránya. Mint ismeretes, a vásárhelyi balliberális polgármester legutóbbi Facebook-prédikációjában is fullba tolta a gyűlöletkeltést, már amennyiben aljas, alpári módon, útszéli stílusban minősítette le a korábbi, nagyszabású Békemenetek felvonulóinak, illetve a vidéki fideszeseknek a szellemi színvonalát. Megsértve ezzel több millió magyar honfitársát, Fidesz-szimpatizánst.

„Az egyébként a Fidesz leépülésének egy nagyon komoly szindrómája, hogy milyen szellemi és erkölcsi színvonalú embereket tudott az elmúlt években bevonzani. […] Nyilván a Békemenet sem igazán a professzorok felvonulása volt, de hogyha most megnézzük, akkor már Békemenet sincsen, már a Professzorok Batthyány Köre sem áll oda. Hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni” – fröcsögött Márki-Zay.

 

A CÖF-keresztrejtvény megfejtése: egy szerencsétlen hervadó politikuspalánta…

Az Orbán-kormány melletti korábbi sok százezres kiállásokat szervező Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány – Civil Összefogás Fórum pénteken közleményben reagált a balliberális politikus mocskolódására. Nyilatkozatuk címe stílszerűen: Keresztrejtvény.

A Békemenet szervezői is kiosztották a fideszeseket gyalázó Márki-Zayt

„Szerencsétlen hervadó politikuspalánta, aki egy szem rizsként puffasztja magát, és időnként nagyot durran (Zizi). Olyan autóshoz is hasonlítható, aki tudatlanságában a sztrádán szembemegy a forgalommal, így céljához soha nem ér oda.

A Békemenet szervezői egyenként és együtt a félmilliós követői táborával, mindenkor készen állnak, hogy kövessék szívbéli akaratukat, miszerint: ‘A haza minden előtt!’

A kérdés: ki az a senkiházi, aki szerint a nemzeti konzervatív keresztény oldal követői még egy keresztrejtvényt sem tudnak megoldani? Legyen a vízszintes 2022-es sor megfejtőinek diadala a név kitalálása, melynek kezdőbetűi: M. Z. P.” – írta a sajtóhoz eljuttatott válaszában a CÖF-CÖKA vezetősége.

„Ők akarják majd felkötni Orbánt”

Márki-Zay Péter egyébként nemcsak a Fidesz-szavazóinak minősítgetéséből, mocskolásából űz sportot: a Békemenetbe sem először rúg bele. Egy 2018. decemberi, unokatestvérével, Hadházy Ákossal közös budapesti szeánszán például arról értekezett (nem éppen professzori színvonalon), hogy ha újra lenne Békemenet, és annak résztvevőivel megismertetnék az Orbán-kormány – Márki-Zay szerinti – „igazi” politikáját, akkor alighanem azonnal felakasztanák a miniszterelnököt…

„Szükség van arra is, hogy ha lesz egy Békemenet Bayer Zsolt szervezésében, akkor a Bem tértől a Kossuth térig az összes épületet ki kell plakátolni: ‘Ruszkik haza’, [és] ugye migránsszámláló, ami mutatja, hogy eddig Sorosnak egyetlen egy migránst sem sikerült becsempésznie Magyarországra, Orbánnak viszont legalább 23 ezret. Jó, tehát ezeket a tényeket azért ismertessük meg ezekkel az emberekkel, mire a Bem térről elérnek a Kossuth térre, szerintem ők akarják majd felkötni Orbánt” – vizionálta bő két évvel ezelőtti budapesti erőszakbeszédében a balliberálisok önjelölt miniszterelnök-jelölt-jelöltje.

„Vakhittel vezérelt, jellemzően képzetlen vagy rendkívül beszűkült” fideszesek

Néhány nappal később, de még ugyancsak 2018 decemberében pedig egy facebookos ömlengésében szintén a Békemenetet ekézve minősítette a fideszeseket „vakhittel vezéreltnek, jellemzően képzetlennek, rendkívül tudatlannak”.

„Én őszintén szólva nagyon várom ezt az újabb Békemenetet […] Egy nagyon jó alkalomnak találnám a Békementet arra, hogy szembesítsük a teljes megtévesztettség miatt még mindig a Fidesz őszinte antikommunizmusában és migránsellenességében hívő, és ezzel a vakhittel vezérelt, jellemzően képzetlen vagy rendkívül beszűkült, a világról kevés információval rendelkező és általában idősebb korosztályt […]”– gyalogolt bele a kormánypártokkal szimpatizáló milliókba.