Itt a bizonyíték: nem először uszítaná az orvosokat a kormányra Márki-Zay (VIDEÓK)

Képtelen leszállni az uszítás biciklijéről Márki-Zay Péter! Nem véletlen hívta fel a figyelmet nemrég Cseri Tamás: a balliberális polgármester remekül megél a folyamatos gyűlöletkeltésből, csakhogy eközben a város egyre mélyebbre süllyed. Vajon meddig tűrik ezt a vásárhelyiek?

Ahogy a napokban megírtuk, tovább folytatja a közösség megosztását, a kormánypárti szimpatizánsok, a másként gondolkodók elleni uszítást Márki-Zay Péter. A balliberális politikus hiába maszatol, hogy ő nem a Fidesz szavazóit, támogatóit minősítette vasárnapi facebookos agymenésében, DE BIZONY, NAGYON IS: megint sikerült belerúgnia több millió emberbe, vérig sértenie és bemocskolnia több millió honfitársát, köztük sok ezer vásárhelyi polgárt. Aljas, alpári módon, útszéli stílusban minősítette le a korábbi, nagyszabású Békemenetek felvonulóinak, illetve a vidéki fideszeseknek a szellemi színvonalát.

 

„Az egyébként a Fidesz leépülésének egy nagyon komoly szindrómája, hogy milyen szellemi és erkölcsi színvonalú embereket tudott az elmúlt években bevonzani. […] Nyilván a Békemenet sem igazán a professzorok felvonulása volt, de hogyha most megnézzük, akkor már Békemenet sincsen, már a Professzorok Batthyány Köre sem áll oda. Hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni – fröcsögött Márki-Zay, aki ezek szerint így gondolkodik azokról, akik a kormánypártokkal szimpatizálnak, pláne a vidéki fideszesekről.

Akiket ezek szerint – úgy tűnik – (erkölcsileg és) szellemileg leépültnek, totál hülyének néz. (Az erkölcsi fogyatékos minősítésből már sportot űz a vásárhelyi kormánypártiak „becézgetésekor”, kíváncsian várjunk, mikor jut el odáig, hogy a „szellemi fogyatékosozásig” is eljut – a szerk.)

Az ügyben egyébként a Fidesz két vezető országos politikusa is megszólalt, elítélve Márki-Zayt.

Márki-Zay szerint a vidéki fideszesek egy keresztrejtvényt sem tudnak megfejteni

„Nagy a verseny a baloldalon, hogy ki lesz Gyurcsány Ferenc legjobb tanítványa. Egyre több növendék nevez be. Fekete-Győr András azzal, hogy újságírókat tiltana el a foglalkozásuktól. Az emberkíserlettel riogató Jakab Péter és a ruandai büntetésekről vizionáló Vadai Ágnes után most Márki-Zay Péter sem akart lemaradni. És hol van még a vége?… Egy biztos, a baloldalon mindig van lejjebb…” – szögezte le Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Márki-Zay szerint a vidéki fideszesek egy keresztrejtvényt sem tudnak megfejteni 1

„A krumplilóbálás, a füstgránátozás és az újságírók fenyegetése után itt az újabb műsorszám. Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt-jelölt úr a Fidesz-szavazókat minősíti. Több mint 3 millió embert” – tette hozzá Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, aki szerint a vásárhelyi polgármester „keresztrejtvényezős” megszólalása: „a nyugalom megzavarására alkalmas, baloldali értelemben vett ‘európai és toleráns’ idézet”

Persze minden nagyon nem előzmények nélküli. Nem véletlen fogalmazott úgy nemrégiben Cseri Tamás önkormányzati képviselő, hogy hiába az Idősügyi Tanács a közbeszéd megtisztítását célzó kiáltványa, nem lehetünk optimisták Vásárhely jövőjét illetően, hiszen Márki-Zaynak megélhetési gyűlöletkeltőként éppen a megosztás, a mocskolódás a fő – ha nem az egyetlen – politikai eszköze, amiről nem tud és nem is akar lemondani.

Cseri úgy fogalmazott, Márki-Zay Péter a politikai állását pénzgyűjtésre használja, számításai szerint három év alatt körülbelül 40-50 millió forintot kéregetett, tarhált össze az adófizetőktől úgy, hogy a kampányait a város állja. „Márki-Zay remekül megél ebből a gyűlöletkeltésből csak eközben a város egyre mélyebbre süllyed. A gyűlölet magva szárba szökkent Vásárhelyen” – hívta fel a figyelmet a szomorú jelenségre a fideszes politikus.

Lapunk egyébként megkereste az Idősügyi Tanácsot és annak elnökét, Fejes Péter képviselőt is. Megkérdeztük, mi a véleményük Márki-Zay legújabb megosztó, gyűlöletkeltő kirohanásáról, elhatárolódnak-e attól, elítélik-e azt. Az Idősügyi Tanács és Fejes Péter azonban hallgatásba burkolózott…