Székkutasról Magyarország leghallgatottabb reggeli műsorába

Héjja Anett nevénél már csak a hangja lehet ismerősebb a székkutasiaknak és a vásárhelyieknek. Minden reggel „találkozhatunk” vele, hiszen a Retro Rádió reggeli műsorában, a Bochkor-ban ébreszti az országot a rádiózás fenegyerekeivel. Utolértük a székkutasi rádióst, aki készséggel válaszolt pár kérdésre.

Mikor fogalmazódott meg benned, hogy a média világában szeretnél dolgozni?

Már a kilencvenes évek elején nagyon vonzott, – nyilván gyerekként inkább a csillogást láttam benne, és nem azt a kemény munkát, ami ténylegesen mögötte van – imádtam a különböző külföldi csatornák és a Magyar Televízió egyre színesedő műsorait. Hallgattam a rádiót és én is rögzítettem a magnósblokk dalait – (sok millió emberhez hasonlóan). Hogy pontosan mikor fogalmazódott meg bennem a vágy az iránt, hogy az életem része legyen, nem is tudom – talán a 90-es évek közepén.

Miért választottad ezt a hivatást? Hol, és hogyan kezdted el?

Izgalmas életre vágytam, már gyerekként is szerettem középpontban lenni. Éppen ezért tudatosan kerestem a lehetőséget álmaim megvalósításához. Szerencsére a szüleim maximális támogatása mellett sokkal könnyebben vettem az akadályokat. Az abszolút kezdetek a hódmezővásárhelyi Rádió7-hez köthetők – hétvégi fiataloknak szóló magazin műsor volt egy tizenévesekből álló csapattal.  Talán ez a néhány hónap alapozta meg a további döntéseimet, a médiához való viszonyomat.

Hogy kerültél a Retro Rádióhoz?

Tavaly augusztus 29-én indult a Retro Rádió új reggeli műsora, a Bochkor. A stábbal együtt érkeztem én is Magyarország vezető kereskedelmi rádiójához.

Mikor „hagytad el” Székkutast? Szoktál-e hazalátogatni, vannak-e még itthon barátaid?

Több mint 20 éve nem élek már Székkutason, de a családomhoz rendszeresen hazalátogatok.  Az idő rövidsége miatt, amit otthon tudok tölteni, az tényleg csak arról szól, hogy a szeretteimmel vagyok.

Milyen céljaid vannak a rádiózással?

A lehető legjobb helyen vagyok, a legjobb csapattal. Tökéletesen elégedettnek érzem magam, ha megállíthatnám az időt – itt tenném meg!

Milyen érzés a leghallgatottabb reggeli műsor csapat tagjának lenni? Milyen a kapcsolat közted és a srácok közt?

Imádom, minden pillanata egy álom – egy kis faluból Magyarország leghallgatottabb reggeli műsorához tartozni maga a csoda! Egy hétfős stábról beszélünk, hosszú évek óta más-más rádiókban is dolgoztunk már együtt.  Napi szinten vagyunk egymás életének részesei, szóval ez már sokkal több, mint „csak” kollégák vagyunk kapcsolat.