Cseri Tamás: a városnak 5 milliárd forintba került Márki-Zay politikai karrierje 3

Márki-Zay nem korrupció ellenes harcot folytat Vásárhelyen, hanem primitív, politikai boszorkányüldözést. Ez várna az országra is, ha ezt a félnótás szektavezért a pártok a nyakunkba ültetnék. (szerencsére erre, már csak matematikai esély mutatkozik) – írja közösségi oldalán a fideszes képviselő.

A zajos korrupcióüldözés csak hangzatos ködszurkálás

Márki-Zay nagyon nyomja magát, hogy ő a korrupció elleni harc bajnoka és ezt már bizonyította Vásárhelyen. Nézzünk akkor utána ennek is kicsit!

Márki-Zay szocialista alpolgármestere érintett volt a Zuschlag ügyben, a nyomozó hatóság ki is hallgatta. Sajtóhírek szerint csak úgy úszta meg a számonkérést, hogy feldobta a többieket. Ez könnyen tisztázható lenne, ha alpolgármester asszony nyilvánosságra hozná az ügyben tett tanúvallomását. Mi is történt ezzel kapcsolatban, a korrupcióellenesség pápájának városában?

A hódmezővásárhelyi közgyűlés előtt, nyilvánosan és egyértelműen megígérte a városvezetés, hogy nyilvánosságra hozzák ezt a tanúvallomást? Igen.

Ígéretüknek megfelelően nyilvánosságra hozták? Nem.

Megtehették volna, hogy nyilvánosságra hozzák? Igen.

Márki-Zay a későbbiekben többször hazudott, közgyűlési jegyzőkönyvekkel bizonyíthatóan is, hogy elkendőzze alpolgármestere számonkérését? Igen.

Végül már a közgyűlés előtt a szót is elvette attól, aki emlékeztette őket hazugságaikra? Igen.

Jól értem, az átláthatóságról és szólásszabadságról papoló polgármester, hatalmával visszaélve fojtotta bele a szót egy képviselőbe, ha annak kérdései politikai támogatóinak már nagyon kellemetlenné váltak? Igen.

Ezek alapján bizonyította Márki-Zay Hódmezővásárhelyen a korrupció ellenes elkötelezettségét? Semmiképpen.

Márki-Zay nem korrupció ellenes harcot folytat Vásárhelyen, hanem primitív, politikai boszorkányüldözést. Ez várna az országra is, ha ezt a félnótás szektavezért a pártok a nyakunkba ültetnék. (szerencsére erre, már csak matematikai esély mutatkozik)” – áll a posztban.