Cseri Tamás: Márki-Zay Péter egy megélhetési gyűlöletkeltő

A fideszes képviselők támogatják Fejes Péter kérését, miszerint tisztuljon meg a közbeszéd, azonban nem tekintenek optimistán a jövőbe, hiszen a város megélhetési gyűlöletkeltője, Márki-Zay Péter folyamatosan mocskolódik, és megosztja az embereket. Az őt támogató képviselők pedig partnerei ebben, folyamatosan gyalázzák és fenyegetik a város lakosait. Erről beszélt Cseri Tamás és Horváth Zoltán csütörtökön.

Múlt pénteken a véleményező ülésen Fejes Péter az Idősügyi Tanács nevében egy felhívást tett közzé, miszerint tisztuljon meg a közélet és a közbeszéd a városban, mert Vásárhely súlyosan beteg, és meg kell gyógyítani. Erre reagálva szólalt meg csütörtökön a két fideszes képviselő.

Horváth Zoltán elmondta, hogy sajnos ez a magára és a kultúraszeretetére mindig is büszke város ma az alpári és mocskos közbeszédről, az erkölcsi hanyatlásról, a megosztottságról, a nácikat megszégyenítő kirekesztéstől hangos. A város polgármesterének politikai kommunikációs fasizmusa, a másként gondolkodók gyűlölete és üldözése mára azonban már a saját táborának is kellemetlen. A képviselő szerint Fejes Péter rámutatott arra, hogy Márk-Zay Péter támogatói körében is egyre többen vannak azok, akik ezt a kirekesztést és megosztottságot nehezen viselik.

Horváth Zoltán hozzátette, hogy teljesen elfogadható képviselőtársa kérése, azonban úgy gondolja, hogy bátor tett volt ez Fejes Péter részéről. „Mindenki, így ő maga is tudja, hogy a szélsőséges politikai beszédet, a kirekesztést, a másként gondolkodóknak a megbélyegzését Márki-Zay Péter honosította meg a városban. Különösen bátor kérés volt ez Fejes képviselő úr részéről azért is, mert az ő legközelebbi rokona az országgyűlési képviselőnket fekélyhez és daganathoz hasonlította, nem is egy fórumon” – fogalmazott Horváth Zoltán.

És miért gondolják, hogy Márki-Zay Péter honosította meg ezt a vállalhatatlan közbeszédet?

– közéleti fellépését lámpavasazással kezdte meg, demokráciáról szónokol, de politikai ellenfeléről azt nyilatkozta, hogy reméli, hogy nem ágyban, párnák közt fog meghalni

– az Európai Ügyészséget akarja behívni, miközben Orbán Viktor felkötéséről beszél

– a kormányról, illetve a fideszesekről úgy beszél, hogy közülük mindenki tolvaj, mindenkinek börtönben a helye, mindenkit el kell hallgattatni

– a nagy demokrata és a szeretet nagykövete a másként gondolkodókat nyilvánosan becsmérli, a fideszes képviselőket hülyének, a rá szavazókat ostobának nevezi, nézi

– Márki-Zay Péter nem is olyan rég a nem őt támogató polgárokat erkölcsi fogyatékosnak nevezte, ami ráadásul szerinte nem is sértő

– nemrég azt vizionálta, hogy ha a Fidesz marad kormányon, akkor még a fideszes városokban is azt fogják az emberek észrevenni, hogy az ő gyerekeiket fogják megerőszakolni, és nem lesz igazságszolgáltatás…

Ez egészen beteg, ilyet a 21. században kijelenteni olyan uszítás, megosztás, amit én elképzelni nem tudtam eddig. Lámpavasról felkötésről, gyerekek megerőszakolásáról beszélni a politikai ellenfelek, a másként gondolkodók esetében, mennyire méltó egy mai politikushoz? És ez a városvezető csinált magából miniszterelnök-jelöltet” – zárta gondolatait Horváth Zoltán.

Cseri Tamás: Márki-Zay Péter egy megélhetési gyűlöletkeltő 1

Cseri Tamás szerint Fejes Péter javaslata rendkívül cinikus és farizeus volt, ismerve a vásárhelyi közbeszéd alakulását. „Elég arra gondolni, hogy Krupiczer és Mester képviselők milyen gyalázatosan és ocsmány módon illették a vásárhelyieket. Mester doktornak olyan kijelentései voltak, mint: „kőbunkók, barmok, csürhe, rosszindulatú férgek a hódmezővásárhelyi képviselők. A Fidesz szavazótábora szerintük birka, sőt, Mester képviselő úr a magyar népet is „birka magyar nép”-nek nevezte, aki elégedetten béget” – fogalmazott Cseri Tamás.

A képviselő arra is kitért, hogy Krupiczer Ferencnek nemcsak mocskos a szája, de rendszeresen fenyegetőzik is azzal, hogy ’22 után jön a megtorlás, lehet reszketni a fideszeseknek. Egyszer így fogalmazott: „Nyavalyás fideszesek, nagy baj fog majd történni, és ti húzzátok a rövidebbet”. Cseri Tamás szerint az alpári beszéden túl ez a fenyegetés a legszomorúbb. A politikus nem tekint optimistán a jövőbe, hiszen Márki-Zay, a fő gyűlöletkeltő nem fog leállni.

Véleménye szerint a polgármester egy megélhetési gyűlöletkeltő, hiszen három éve azt látjuk, hogy a Márki-Zay Péter a politikai állását pénzgyűjtésre használja. A három év alatt körülbelül 40-50 millió forintot kéregetett össze az adófizetőktől úgy, hogy a kampányait a város állja. A város pénzén szórták a buszközlekedésről szóló szórólapokat is és a hűtőmágneseket is például.

Március 15-e estéjén az jut eszébe a polgármesterünknek az eszébe, hogy amennyiben marad a fideszes kormány, erőszakolni fogják a gyerekeket?! Normális?! Egy város vezetőjének gyerekek erőszakolása jut eszébe március 15-én?!” – fogalmazott a politikus.

Cseri Tamás és Horváth Zoltán kiemelték, támogatják azt a kezdeményezést, hogy tisztuljon mg a város közélete, és remélik, hogy ezt a Márki-Zayt támogatók is komolyan gondolják.