Korlátozás Vásárhely utcáin 2

Március 8-án életbe léptek a koronavírus harmadik hulláma miatt az újabb védelmi intézkedések, így például bezártak az óvodák, iskolák és csak a létfontosságú üzletek maradhattak nyitva. Kedd délelőtt kollégánk a vásárhelyi állapotokról készített fotógalériát.

Üres utcák, bezárt üzletek, szabadtéren is maszkot viselő emberek – Vásárhelyen is érvényesek a legújabb korlátozások. Ez természetesen meg is hozta a hatását: az átlagosnál gyengébb forgalmat észlelhetünk a városban; kevesebb gyalogos, kerékpáros és autós közlekedik az utcákon.

Korlátozás Vásárhely utcáin 23

A szabadtéri maszkviselést egy-két kivétellel szinte mindenki betartja a látottak alapján, és úgy tűnik, sokan a maradj otthon felhívást is komolyan veszik.

Korlátozás Vásárhely utcáin 1

Mindez pozitívumnak tekinthető, ugyanis rendkívül súlyos a járványhelyzet, amit igazolnak a mai számok is: 6494 új fertőzöttet regisztráltak és 158 fő hunyt el a kór miatt egy nap alatt. A Csongrád-Csanád megyei betegszám 240.

Korlátozás Vásárhely utcáin 37

Több mint egymillió embert pedig már beoltottak valamelyik vakcinával Magyarországon. Aki még nem regisztrált, az a vakcinainfo.gov.hu oldalon megteheti azt.

Körkép a korlátozások alatt

Korlátozás Vásárhely utcáin 6
Korlátozás Vásárhely utcáin
Korlátozás Vásárhely utcáin 1
Korlátozás Vásárhely utcáin 2
Korlátozás Vásárhely utcáin 4
Korlátozás Vásárhely utcáin 3
Korlátozás Vásárhely utcáin 5
Korlátozás Vásárhely utcáin 7
Korlátozás Vásárhely utcáin 10
Korlátozás Vásárhely utcáin 8
Korlátozás Vásárhely utcáin 11
Korlátozás Vásárhely utcáin 9
Korlátozás Vásárhely utcáin 12
Korlátozás Vásárhely utcáin 13
Korlátozás Vásárhely utcáin 14
Korlátozás Vásárhely utcáin 17
Korlátozás Vásárhely utcáin 15
Korlátozás Vásárhely utcáin 16
Korlátozás Vásárhely utcáin 18
Korlátozás Vásárhely utcáin 19
Korlátozás Vásárhely utcáin 21
Korlátozás Vásárhely utcáin 23
Korlátozás Vásárhely utcáin 22
Korlátozás Vásárhely utcáin 24
Korlátozás Vásárhely utcáin 25
Korlátozás Vásárhely utcáin 26
Korlátozás Vásárhely utcáin 27
Korlátozás Vásárhely utcáin 29
Korlátozás Vásárhely utcáin 28
Korlátozás Vásárhely utcáin 30
Korlátozás Vásárhely utcáin 31
Korlátozás Vásárhely utcáin 32
Korlátozás Vásárhely utcáin 33
Korlátozás Vásárhely utcáin 34
Korlátozás Vásárhely utcáin 36
Korlátozás Vásárhely utcáin 35
Korlátozás Vásárhely utcáin 37
Korlátozás Vásárhely utcáin 38
Korlátozás Vásárhely utcáin 6 Korlátozás Vásárhely utcáin Korlátozás Vásárhely utcáin 1 Korlátozás Vásárhely utcáin 2 Korlátozás Vásárhely utcáin 4 Korlátozás Vásárhely utcáin 3 Korlátozás Vásárhely utcáin 5 Korlátozás Vásárhely utcáin 7 Korlátozás Vásárhely utcáin 10 Korlátozás Vásárhely utcáin 8 Korlátozás Vásárhely utcáin 11 Korlátozás Vásárhely utcáin 9 Korlátozás Vásárhely utcáin 12 Korlátozás Vásárhely utcáin 13 Korlátozás Vásárhely utcáin 14 Korlátozás Vásárhely utcáin 17 Korlátozás Vásárhely utcáin 15 Korlátozás Vásárhely utcáin 16 Korlátozás Vásárhely utcáin 18 Korlátozás Vásárhely utcáin 19 Korlátozás Vásárhely utcáin 21 Korlátozás Vásárhely utcáin 23 Korlátozás Vásárhely utcáin 22 Korlátozás Vásárhely utcáin 24 Korlátozás Vásárhely utcáin 25 Korlátozás Vásárhely utcáin 26 Korlátozás Vásárhely utcáin 27 Korlátozás Vásárhely utcáin 29 Korlátozás Vásárhely utcáin 28 Korlátozás Vásárhely utcáin 30 Korlátozás Vásárhely utcáin 31 Korlátozás Vásárhely utcáin 32 Korlátozás Vásárhely utcáin 33 Korlátozás Vásárhely utcáin 34 Korlátozás Vásárhely utcáin 36 Korlátozás Vásárhely utcáin 35 Korlátozás Vásárhely utcáin 37 Korlátozás Vásárhely utcáin 38

A mostani, március 8-tól 22-ig tartó korlátozások:

  • Az üzleteket be kell zárni. Kivétel: az élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a piac és a termelői piac.
  • Minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi-, szociális-, pénzügyi-, postai, járműszervíz-szolgáltatásokat.
  • Az éttermekben továbbra is van lehetőség elviteles vásárlásra.
  • Az óvodák és az általános iskolák a tavaszi szünet végéig, április 7-ig nem nyithatnak ki. A középiskolákban és a felsőoktatásban a digitális oktatás továbbra is fennmarad. A bölcsődék nem zárnak be.
  • Az esti kijárási tilalom továbbra is érvényben marad este 8 óra és reggel 5 óra között.
  • A maszkviselés lakott területen belül valamennyi utcán, közterületen kötelező.
  • A másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter védőtávolságot kell tartani.
  • A munkavégzés lehetséges, de ahol lehet, otthoni munkavégzést javaslunk. Az államigazgatásban otthoni munkavégzés rendelhető el, kivéve a védekezésben közreműködők esetében.
  • A szabadtéri sporttevékenység lehetséges, ahol tartható a másfél méteres távolság. Megengedettek az igazolt sportolók edzései, a meccsek kizárólag zárt kapuk mögött lehetségesek.
  • Szigorítják a határátlépést, de a tranzit- és teherforgalmat nem korlátozzák.
Fotók: Gémes Sándor