Kovács Zoltán: a világjárvány idején nagyobb szolidaritásra lenne szükség

Ezen a hétvégén újabb százezer honfitársunk kaphatja meg az oltást, amivel vasárnap estére átlépjük az egymilliós határt – jelentette ki Kovács Zoltán a közmédiának.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közölte: az oltási tervnek megfelelően ezen a hétvégén is tervezetten és nagy számban oltják azokat, akik regisztráltak a Vakcianinfo.gov.hu oldalon. Hozzátette: Magyarország az átoltottság tekintetében a második Európában, és a magyar ütemtervvel az ország az európai lista élére fog kerülni.

– Mindent megteszünk azért, hogy a regisztráltak a lehető leghamarabb oltáshoz jussanak – fogalmazott Kovács Zoltán, majd mindenkit arra biztatott, hogy regisztráljon az oltásért. – A vírus elleni küzdelem leghatékonyabb eszköze az oltás, Magyarországon minden vakcina biztonságos és hatékony – emelte ki.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a magyar oltási terv az Európai Unión keresztül beszerzett vakcinákon kívül kínai és orosz oltóanyagot is felhasznál.

– Ennek köszönhetjük azt, hogy gyorsabban tudunk haladni, mint Európa többi része – hangoztatta. Kovács Zoltán szavai szerint az oltási terv végrehajtása a kulcsa annak, hogy a lehető leggyorsabban – lépésről lépésre – vissza tudjunk majd térni a normális életünkhöz.