Szél István: továbbra is türelmet kérek a székkutasiaktól

A polgármester péntek este a közösségi médiában levelet írt a község lakói számára.

„Tisztelt Székkutasi Polgártársaim!

A későbbi nyitás érdekében most sajnos zárnunk kell. Összefogásra és türelemre van szükség. Tudom és látom, hogy a magyarok kitartása és küzdeni akarása példaértékű, hiszen immár egy éve tartjuk be a szabályokat.

A helyzet nehéz, ugyanakkor érthető, hogy mindannyian szeretnénk visszakapni a régi életünket, hiszen ami most van, senkinek sem jó. Az életnek nincsen olyan területe, amire a járvány ne lenne hatással – az államitól a gazdasági szektorig, a fiataloktól az idősekig, a bölcsődéktől az egyetemekig.

Polgármesterként köszönettel tartozom minden székkutasinak a türelemért, kitartásért, valamint alkalmazkodásért, amit ebben a helyzetben tanúsít és a továbbiakban is ezt kérem mindenkitől.

Tájékoztatom Önöket, hogy március 8-án, hétfőtől Székkutason is 6 éves kor felett kötelező lesz a külterületi maszkviselés és a 1,5 méteres távolságtartás.

Ugyanebben az időpontban a Líbor Ilona Óvoda is bezár, a Gregus Máté Általános Iskolában pedig tantermen kívüli oktatás lesz. A vonatkozó kormányrendelet értelmében gyermekfelügyeletre NEM lesz lehetőség.

A Kismackó Családi Bölcsőde változatlan működési feltételekkel nyitva marad.

Óvodai és iskolai étkezés továbbra is kérhető. Amennyiben valaki nem tudja megoldani az elhozatalt, kérem, hogy jelezze az önkormányzat telefonszámán! (62/593-050 és +36-30/903-0189) Mindenkinek segíteni fogunk!

A polgármesteri hivatalban március 8-tól nem lesz személyes ügyfélfogadás.  Tájékoztatást és segítséget telefonon, illetve e-mailben lehet kérni a 62/593-050 és +3630/903-0189-as számon, illetve a polgarmester@szekkutas.hu címen.

A Murgács Kálmán Művelődési Házban munkatársaim továbbra is segítenek –  előzetes telefonos bejelentkezés alapján – a vakcinainfo.gov.hu oldalon történő regisztrációban. A koronavírus elleni oltásra ezen az oldalon lehet regisztrálni. Az oltás önkéntes és ingyenes. Telefon: +36-30/537-3593. Ne feledjék: az oltás életeket menthet!

Megértésre, összefogásra és együttműködésre kérek mindenkit!

Együtt sikerülni fog!” – tette közzé a Facebook-oldalán Szél István.