HFC:  Honvéd II. lesz a vendégünk

Vasárnap folytatódik az NB III-as labdarúgó-bajnokság, a 23. fordulóban a Budapest Honvéd II. érkezik a vásárhelyi városi stadionba. A mérkőzést a Facebookon élőben közvetítik!

Újabb nehéz mérkőzés vár a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapatára, vasárnap 14:30-tól a Honvéd II-t fogadjuk. A két csapat őszi mérkőzésén a mieink hamar hátrányba kerültek, a félidő végére viszont sikerült egyenlíteni – a fordulás után mégis elmaradt a meglepetés, meglehetősen magabiztosan, 4-1-re tudott győzni a fővárosi alakulat. Hétvégi vendégeink a közvetlen riválisunknak számító Vác együttesét verték 2-1-re az első tavaszi fordulóban, a szezon második felét azonban mi is jól kezdtük. A dobogós helyekre pályázó Iváncsával sikerült 1-1-es döntetlent játszani, meglehetősen felforgatott hadrendben és több játékosunkat nélkülözve.

„Semmi sem tükrözi jobban a megrendíthetetlen csapategységünket, minthogy annak ellenére, hogy a járvány által megcsappant az edzéseken résztvevők száma, mi ugyanúgy töretlenül készültünk az idei első bajnokinkra. Bár számos hiányzónk volt, vagy csak éppen kilábaltak a vírusból, ez a mérkőzésen azt hiszem, aligha látszott. Nagy erősségünknek tartom, hogy az edző nyugodt szívvel bárkit berakhat a kezdőcsapatba, az illető meg fogja állni a helyét. Az Iváncsa ellen a mesternek muszáj volt kényszermegoldásokat alkalmaznia, de egy csapatként nagyszerűen abszolváltuk a helyzetet, aminek egy bravúros döntetlen lett a gyümölcse. Bízom benne, hogy ez a lendület a soron következő, Honvéd II. elleni mérkőzésünkön is megmarad” – fogalmaz Gyüre Levente, aki egyenlítő gólunkat szerezte.

A lendületre szükség is lesz, hiszen a Honvéd a tabella 6. helyén állnak, újabb kemény diónak ígérkezik a mérkőzés. Azonban, ahogy Kandó Róbert vezetőedző fogalmazott az Iváncsa elleni meccset követően: az a döntetlen akkor ér igazán sokat, ha a Honvéd ellen sikerül itthon tartani a pontokat.

„Alapvetően egy dinamikus, kombinatív játékra számítok a fiatalokkal teli vendégektől. Ez a tabellán elfoglalt helyezésükön is látszik, de nekünk, mint minden mérkőzés jelen állás szerint, ez is élet-halál lesz. Épp ezért a lehető legjobban kell sáfárkodnunk a helyzeteinkkel, illetve nem szabad sok területet hagynunk nekik. Ha újfent kimagasló csapatszellemmel és kellő fegyelemmel tudunk előrukkolni, akkor bízom benne, hogy itthon tartjuk a három pontot” – mondta a várakozásaival kapcsolatban Gyüre Levente.

A betegek közül vasárnap várhatóan már többen játékra jelentkezhetnek, ami akár plusz lökést is adhat a csapat számára.

A találkozó ugyan zárt kapuk mögött zajlik majd, ám a Hódmezővásárhelyi FC közösségi oldalán megosztott linken – ez a meccs kezdetekor, vasárnap 14:30-kor kerül ki – élőben lehet nyomon követni az eseményeket!

Hajrá, Vásárhely! Hajrá, HFC!

HFC