Szünetel a személyes vízóra leolvasás

Kétezer mellékvízmérő cseréje lesz esedékes az idei évben Hódmezővásárhelyen és Makón az Alföldvíz Zrt. szolgáltatási területén.

Lantos Zsolt a cég szerviz üzemeltetője a Rádió7-nek elmondta, hogy a mellékvízmérők cseréjét a háztartásokban élőknek meg kell rendelni. Hozzátette, az érintetteket levélben is értesítik, és postázzák a megrendelő lapot is, amelyet kitöltve és lefényképezve az ugyfel@alfoldviz.hu e-mali címre is visszaküldhetnek.

Az a fogyasztó, aki nem végezteti el a vízóracserét az év végéig, annak felmondják a szerződését. A vízmérőcseréket az aktuális jogszabályok szerint nyolcévente kell elvégeztetni, amelyeknek meghatározott költsége van, és egy háztartáshoz azonban több vízóra is tartozhat.

Lantos Zsolt erről részletesen így nyilatkozott: „A felhasználóknak van lehetősége választani, hogy a társaságunktól rendeli-e meg a mellékmérő cseréjét, vagy pedig saját maga szervezi ezt meg, viszont a jogi zár levételét, amelyet hétköznapi néven plombának neveznek az emberek, majd a mérőóra cserét követően ennek a feltételét mindenképpen a társaságunknak kell elvégeznie, így ennek a mérőóra cseréje sokkal bonyolultabb.”

Forrás: radio7.hu
Fotó: Illusztráció