Itthon kezd ma a Kosársuli

A felnőttcsapat mellett az U20-ok is pályára lépnek.

A tavasz beköszöntével lassacskán a hajrá következik a 2020-21-es szezonban. Különösen igaz ez U20-asainkra, akik szerdán halasztott meccsen verték tükörsimán, 113-57-re az Egert (a találkozó legeredményesebbje a 24 pontig és 22 (!) lepattanóig jutó Nemanja Acimovic volt), hisz mindösszesen három mérkőzés van hátra az alapszakaszból, s noha a bajnoki cím sorsa a jobb egymás elleni mérleggel álló Budafok kezében van, még mindig adódik esély – ehhez az első állomást a Bonyhád ellen kell teljesíteni, amely egyben az utolsó hazai bajnokija is lesz fiatal együttesünknek. November végén 90-73-ra nyertünk a tabellán utolsó előtti helyen álló Tolna megyeiek ellen, az esélyesek ezúttal is mi vagyunk.

Hasonlóan a felnőttmeccshez, ám itt egy fokkal másabb a helyzet. A Cegléd 17-3-as mérleggel vezeti a bajnokságot, a Kosársuli a második (16-3), mögöttünk szorosan az Óbuda (15-5), az Újpest (15-5), majd a Pápa (14-6) következik. Négy mérkőzés van vissza az alapszakaszból, minden sikernek különösen nagy súlya van a minél kedvezőbb felsőházi rájátszásos helyek tekintetében, és így lehetnek ezzel a bonyhádiak is, hisz nagy harcban állnak azért, hogy bekerüljenek az első nyolcba (jelenleg 9-11-es mérleggel nyolcadikok). Novemberben remek játékkal, szoros csatában győztünk idegenben (86-79 ide), most azért is hajthatunk, hogy a hibátlan február után meglegyen zsinórban a hetedik, emellett összességében tizenegyből a tizenegyedik bajnoki sikerünk.

Az U20-asok meccse március 5-én, pénteken 16 órakor, a felnőtteké (amelyről élő közvetítés lesz YouTube-csatornánkon) 18 óra 30 perckor kezdődik.

Forrás és fotó: vasarhelyikosarsuli.hu