Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay három éve nem a várost, hanem saját magát építi

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezete közleményben reagált a vásárhelyi buszmutyira. Közleményüket változtatás nélkül közöljük.

Márki-Zay Péter egy baráti vállalkozóval káoszba taszította a vásárhelyi tömegközlekedést

Márki-Zay Péter tisztességtelen módon elvette a hódmezővásárhelyi közgyűlés által 2023-ig megbízott állami tulajdonú Volánbusz Zrt-től a városi személyszállítási szolgáltatást, majd gyanús és jogszabálysértő módon egy helyi vállalkozónak játszotta át. Hódmezővásárhely önkormányzata 2020-ban a helyi buszos vállalkozó, Jovány Gyula által kitalált kritériumok alapján pályáztatta újra a százmilliós szolgáltatást, majd a Jovány Gyula által meghatározott kiírást Jovány Gyula meg is nyerte. Az eljárás miatt már többen a bírósághoz fordultak.

Ha ez még nem lenne elég, kiderült, hogy a vállalkozó nem tudja biztosítani a jogszabályokban meghatározott feltétleket, és olyan buszokkal szállította a vásárhelyi utasokat, amelyek közúti utasszállításra jelenleg nem alkalmasak. A vállalkozó két – külföldről hozott, ott már kiszuperált busza – esetében saját maga nem kérte a közúti személyszállításra alkalmas minősítést, vélhetően azért, mert a szigorúbb műszaki és egyéb feltételeknek a buszok nem felelnek meg. A hétfő óta közlekedő járműveket a hatóság többször ellenőrizte, és a hiányzó engedélyek miatt el is marasztalta a vállalkozót, aki azonban ennek ellenére tovább szállította az engedélyek nélküli buszokkal az utasokat. Mindennek vége a vállalkozó eltiltása lett.

Márki-Zay Péter rosszul sikerült korrupciós ügye miatt most sokmilliós kár éri a várost, arról nem beszélve, hogy az engedélyek nélkül utasokat szállító buszos vállalkozó felelőtlensége miatt a – szintén általa biztosított – iskolabusz szolgáltatás is veszélybe került. Márki-Zay Péter polgármesterként azt a vállalkozót védi, aki engedélyek nélkül szállítja a saját városának polgárait!!! Márki-Zay Péter és Jovány Gyula rosszul sikerült korrupciós ügye a vásárhelyieket megkárosította és veszélyeztette.

 

Fidesz-Magyar Polgári Szövetség

Hódmezővásárhelyi Szervezete