Mucsi Tamás Márki-Zaynak: a DK nélkül nem fog menni

A Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke újabb bejegyzésben rántotta le a leplet a balliberális vásárhelyi polgármester elvtelen hatalommániájáról.

Hatalmasat megy a Facebookon Mucsi Tamás hétfői posztja, melyben – nem először – lerántja a leplet Márki-Zay Péter ármánykodásáról, politikai elvtelenségéről! Cikkünk megírásakor (kedd, 6:30) a DK választókerületi elnökének posztja 828 véleménynyilvánításnál, 345 megosztásnál és 346 hozzászólásnál tart – a kommentek döntő többsége azt mutatja, hogy az emberek nagyon is elítélik Márki-Zay szembetűnő, öncélú köpönyegforgatását.

Gyurcsány Ferenc pártja számára tehát immár a napnál is világosabb, hogy az önjelölt miniszterelnök-jelölt vásárhelyi politikust egyetlen szempont vezényli: a hatalom, lehetőség szerint az országos hatalom iránti mindent elsöprő vágy. Ha tetszik: a hatalom hajhászása, vásárhelyiesen szólva: a hatalom szeretete.

Erre utal, hogy Mucsi Tamás a posztjában kiemeli, Márki-Zay a 2018-as időközi polgármester-választáson minden ellenzéki párthoz odadörgölőzött, így a DK (és konkrétan Mucsi) segítségét is kérte, majd „a siker mámorában mindenkinek megköszönted a győzelmet, csak a DK-nak nem”.

Arra is kitér, rendkívül visszatetsző a „pszeudopárt” MMM vezérének politikai játszadozása, amennyiben a balliberális pártokra kapaszkodva akar az Országgyűlésbe és/vagy hatalomra jutni, de közben tőlük függetlenül építkezik. „Messiásként mutatsz rá emberekre, hogy ők az esélyesek. Meg magadra. […] De miért nem alakítottál pártot? Vagy a baloldal hátán szeretnéd létrehozni az új jobboldalt?” – tart tükröt Márki-Zay képmutatásának.

Dobrev Klára és Márki-Zay Péter

Hozzáteszi, különösen visszatetszőnek tartja, hogy a vásárhelyi balliberális polgármester – aki, emlékezzünk, 2019-ben az EP-választás után, mikor az érdeke még úgy kívánta, „jó jelöltként” magasztalta Dobrev Klárát, férjét, Gyurcsány Ferencet pedig a magyar politika egyik „állócsillagaként”, „bölcs” vezérként, „nagyon tapasztalt, okos emberként” dicsérte föl – újabban a DK támadásával, lejáratásával, a gyurcsányozással és a dobrevezéssel akar magának utat törni. „A legnagyobb ellenzéki pártot támadod egyfolytában. De nélkülünk nem fog menni. Az országnak se fog. Neked se. […] A gyurcsányozást most felváltotta a dobrevezés. Mondjuk legalább te nem gyurcsánynézol. De ez még nem szint!” – üzeni.

Mucsi Tamás végül ismét felhívja a balliberális előválasztásra bejelentkező Márki-Zay figyelmét, annak idején tett egy ígéretet városa lakosságának, bizalmat kért egy feladatra, amit meg kellene hálálnia. „Szolgáld a városod, arra szerződtél a választókkal. És tanuld a politikát. Hosszú távon a tisztesség megtérül. Sokat vártunk rá, de most sikerülni fog! Kérlek, ne rontsd el!” – fogalmaz a DK választókerületi elnöke.

Tegnap egyébként azt is megírtuk: Márki-Zay ugyan látszólag elfogadta az előválasztást szervező pártok azon feltételét, hogy az úgynevezett „civil” indulóknak nyilatkozniuk kell arról, győzelmük esetén a hat párt közül melyiknek a frakciójához csatlakoznának a parlamentben (azaz melyik párt ideológiájával értenek egyet), ám az átláthatóság, a nyitottság és a tisztaság önjelölt Messiása azt is bejelentette: ELTITKOLNÁ a választók elől, hogy melyik „civil” melyik párt embere (lesz). Most épp azon könyörög a pártoknak, a 2022-es választásokig ne legyen nyilvános(!), melyik „civil” induló melyik pártnak tesz hűségnyilatkozatot. Vagyis megfosztaná a választókat attól a lehetőségtől, hogy tisztában legyenek vele, ki milyen ideológiával közösködik, ki melyik pártot erősítene az országgyűlésben. Titkos információnként kezelné a pártszimpátiát egy olyan választáson, ahol egyébként éppen a pártok parlamenti képviselete, egymáshoz viszonyított ereje a tét. Erre mondják, hogy zsákbamacskát árulna…