Kiosztotta egy néni Márki-Zayt az új buszjáraton (videóval)

A polgármester jópofizni szeretett volna az élő-Facebook videójában egy nénivel az egyik új Jovány-buszon, azonban az idős hölgy elküldte melegebb éghajlatra Márki-Zayt: őt ne vegyék fel kamerával, és ne szerepeljen a videóban.

Szinte már nincs olyan vásárhelyi, akihez ne jutott volna el a hír, hogy hétfőtől már két buszszolgáltató is jár a városban. A Volán-Jovány párharcot a reggeli órákban határozottan a Volán nyerte, erről korábban ITT számoltunk be.

Természetesen Márki-Zay Péter is megragadta az alkalmat, hogy egy élő Facebook-videóban kipróbálja az egyik új, szerinte kiemelkedő Jovány-járatot, így reggel maga is felszállt egyre, méghozzá a 42-esre, a Kálvin tértől a Hősök teréig.

Érdekesség, hogy a „rögtönzött videóban” nyilván merő véletlenségből az alpolgármesterségre pályázó bizalmasa, Szabó János már a buszon tartózkodott, és a járművet az új szolgáltató főnöke, személyesen Jovány Gyula vezette. Rajtuk kívül többek között egy néni is utazott, aki hangot is adott annak, hogy a busz nem arra közlekedett, amerre ő tartott volna, vagyis menetből kiosztotta az új szolgáltatást, és nem is kicsit!

Márki-Zay így próbált kérdezősködni a hölgytől, hogy hol szeretne leszállni, és próbálta magyarázni a belvárosi közlekedés szenzációs aktualitásait, az utas azonban gyorsan lerázta a balliberális polgármestert: „kapcsolják ki a kamerát, ő nem szeretne szerepelni a videóban”.

A politikus így azt mondta, „nem veszik tovább” a nénit, mire ő még egyszer határozottan ráerősített: „ne is”.

Erre szokták mondani: hát, ez nem jött be…